Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

10 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

10 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

Χαράματα και όλο το δωμάτιο σείεται από το θόρυβο. Τι κι αν το έτερον ήμισυ αναζήτησε καταφύγιο στον καναπέ. Το ροχαλητό σας ακούγεται σε όλο το σπίτι! 

Μην απογοητεύεστε δεν είστε μόνοι, εκατομμύρια άνθρωποι  σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από το ροχαλητό και τις αϋπνίες που αποτελούν τις πιο γνωστές διαταραχές του ύπνου. Μόνο που το ροχαλητό, σε αντίθεση με τις αϋπνίες, δεν βασανίζει αυτόν που… πάσχει αλλά αυτόν που κοιμάται δίπλα του! Και μη νομίζετε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τους άντρες! Και οι γυναίκες ροχαλίζουν περιστασιακά ή σε καθημερινή βάση, με το ποσοστό τους μάλιστα να αυξάνεται όταν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Τι φταίει και ροχαλίζω;

Το ροχαλητό τις περισσότερες φορές μπορεί να οφείλεται σε:
 • ανατομικές ανωμαλίες, όπως π.χ. στραβό ρινικό διάφραγμα
 • χρόνια αποφρακτική ρινίτιδα
 • αμυγδαλές και κρεατάκια που πρέπει να αφαιρεθούν
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το ροχαλητό μπορεί να αποτελεί εκδήλωση μιας πιο σοβαρής κατάστασης, όπως είναι το σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου. Το σύνδρομο αυτό, χαρακτηρίζεται από θορυβώδες ροχαλητό, με πολλές συχνές διακοπές του ύπνου, λόγω ολοκληρωτικής απόφραξης της αναπνοής, η οποία κρατά για δευτερόλεπτα ή και για λεπτά. Και βέβαια, πρόκειται για κατάσταση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Αν λοιπόν ροχαλίζετε συστηματικά επιβάλλεται η επίσκεψη στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος, σε περίπτωση υποψίας της νόσου, θα βοηθήσει να εντοπιστεί το πρόβλημα νωρίς, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση σοβαρότερων επιπλοκών.

Σωτήριες… λύσεις στο pharm16.gr!
Τώρα έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές για την αντιμετώπιση του ροχαλητου!

 1. To μοναδικό νεσεσέρ κατά του ροχαλητού GetreMed.
 2. Τις ρινικές ταινίες First Plast και Breath rightκαι το ρινικό διαστολέα Nozovent και Airmax (τοποθετούνται στη μύτη, διευκολύνοντας σημαντικά την αναπνοή και περιορίζοντας το ροχαλητό). 
 3. Τα σπρέι Medisnore(στοματικό σπρέι που μειώνει ή εμποδίζει την δόνηση η οποία προκαλεί ροχαλητό) και Snoreeze (ρινικό σπρέι και σπρέι για το λαιμό που προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από το ροχαλητό για έως και 8 ώρες).
 4. Την επανασταστική συσκευή Renhe Bio-feedback (που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι και μειώνει το ροχαλητό στο ελάχιστο από το πρώτο κιόλας βράδυ, χωρίς παρενέργειες).
Κι άλλα αποτελεσματικά μέτρα για να μειώσετε την έντασή του!

 1. Διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα: Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κιλά είναι καλύτεροι σύμμαχοι του ροχαλητού και του συνδρόμου της άπνοιας του ύπνου.
 2. Κόψτε τσιγάρα και ποτά. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς γι΄αυτό πρέπει να το αποφεύγετε τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Κι όσο για το κάπνισμα κόβοντάς το μειώνετε τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς.
 3. Μην τρώτε  αργά το  βράδυ. Η τροφή προκαλεί την έκκριση σάλιου που μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή κατά τη διαρκεια του ύπνου και να προκαλέσει ροχαλητό.
 4. Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλευρό. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η πιθανότητα ροχαλητού είναι μεγαλύτερη
 5. Υψώστε το πάνω μέρος του κρεβατιού κατά 12 εκατοστά. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνετε τη ροή του αέρα στις αναπνευστικές οδούς της μύτης και του λάρυγγα.
 6. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα στο δωμάτιο ή φροντίστε να υπάρχει υπάρχει  ικανοποιητική υγρασία  στην ατμόσφαιρα. Οξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα θορυβώδες ροχαλητό.

Mην ξεχνάτε:

Το ροχαλητό αλλά και διάφορες μορφές άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να  διαπιστωθούν με μια ειδική εξέταση που λέγεται «πολυσωματική μελέτη ύπνου» καικαι γίνε σε εξοπλισμένα Κέντρα Μελέτης Ύπνου, δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων. 
 https://www.pharm16.gr/blog/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.