Δευτέρα, Απριλίου 4

Στα 3,67 το ελαιόλαδο στη Λακωνία, επίφοβη για ζημιά τον Μάιο η όψιμη παραγωγή

ΛΑΔΙ

Ένα βυτίο έξτρα παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας δόθηκε στην Λακωνία, όπως μας επιβεβαιώνουν από την περιοχή.

Δεν βιάζονται να πουλήσουν την φετινή σοδειά έξτρα παρθένου ελαιολάδου οι αγρότες. Αυτό λέει ο πρόεδρος και διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νικολάου και Ταλάντων Μονεμβασίας, κ. Σωτήρης Κρητικός, τονίζοντας ότι οι τάσεις είναι σαφώς ανοδικές και πως οι αγρότες ως εκ τούτου δεν είναι ανάγκη να βιαστούν. Όπως προσθέτει,

ο ΑΣ έχει ακόμα απόθεμα 100 τόνους προϊόν φετινής εσοδείας, οπότε το Συμβούλιο θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα, αν θέλει να πουλήσει και πόσο. Ο κ. Κρητικός σημειώνει πως ο ΑΣ έχει απόθεμα 100 τόνους, δηλαδή 3 βυτία και πως τα… 3,70 αυτή την περίοδο είναι πολύ… εύκολα για το προϊόν του Συνεταιρισμού.

Επιφυλακτικός είναι σε σχέση με τη νέα χρονιά ο κ. Κρητικός τονίζοντας ότι τώρα δεν φαίνεται κάποια ζημιά, είναι νωρίς ακόμα, όμως δεδομένων των πολλών κρύων έχει οψιμίσει η παραγωγή και πλέον αν κάνει ζέστες πρόωρα το Μάιο και η θερμοκρασία περάσει τους 32 βαθμούς, τότε ενδέχεται να υπάρξει θέμα…

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στην Λακωνία και μας επιβεβαίωσε και ο κ. Κρητικός, φαίνεται πως έγινε μια ακόμα πράξη πώλησης 28 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, στις Αιγίες Λακωνίας, με μια τιμή στα 3,67 ευρώ το κιλό, γεγονός που αποδεικνύει πως ενόψει Πάσχα και με τις διεθνείς εξελίξεις να τρέχουν, το προϊόν απέκτησε νέα δυναμική.

Μπίκας Αλέξανδρος

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .