Πέμπτη, Απριλίου 28

Στις 3 Μαΐου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα

εκπτώσεις

Ξεκινά στις 3/5 και θα διαρκέσει μέχρι της 14/5 η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα καταστήματα, όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), υπενθυμίζοντας δε, ότι όσοι καταστηματάρχες το επιθυμούν, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την Κυριακή 8/5 με προτεινόμενο ωράριο 11.00πμ-18.00μμ.

Υπενθυμίζεται ότι επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που ελήφθη ύστερα από σχετικό αίτημα που κατάθεσε ο ΕΣΘ.

Όπως ενημερώνει ο ΕΣΘ, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ισχύ των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, υπογραμμίζοντας ότι πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργησή τους «καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, αν ισχύσουν μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων το χειμώνα και το καλοκαίρι, «θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές».

ΑΠΕ

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .