Πέμπτη, Απριλίου 28

7 (συχνά) λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου και πρέπει να σταματήσεις άμεσα!

Η φόρτιση μίας οποιασδήποτε μικρής ηλεκτρικής συσκευής είναι κάτι που πάντα θα μας απασχολεί. Ειδικά, η φόρτιση των κινητών τηλεφώνων μας. Θέλουμε να τα φορτίζουμε σωστά ώστε η μπαταρία να έχει τη διάρκεια που χρειαζόμαστε και να καταφέρουμε να τη διατηρήσουμε για όσο περισσότερο καιρό μπορούμε.

Βέβαια, στη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Όπως οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς, πόσες ώρες το έχεις ανοιχτό και άλλα τέτοια. Όμως και ο τρόπος που φορτίζεις το κινητό σου βοηθάει σε αυτό.

Μάλιστα, κάνεις μερικά λάθη (βασικά όλοι τα κάνουμε) όταν φορτίζουμε το κινητό μας. Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου.

1. Δε βγάζεις τον φορτιστεί από την πρίζα

Όση ώρα ο φορτιστής μένεις στην πρίζα τραβάει ρεύμα. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ηλεκτρικό σου ρεύμα, αλλά και στην υπερθέρμανση του φορτιστή.

2. Φορτίζεις το κινητό σου στο 100%

Κάθε μπαταρία έχει συγκεκριμένους κύκλους φόρτισης. Οπότε, αν εσύ το φορτίζεις κάθε φορά στο 100% κάθε φορά, μειώνεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο γενικός κανόνας είναι ότι το φορτίζεις την πρώτη φορά στο 100% και μετά προσπαθείς να κρατήσεις την μπαταρία ανάμεσα στο 20% και 80%.

3. Αφήνεις την μπαταρία να φτάσει στο 0%

Αν κάθε φορά αφήνεις την μπαταρία του κινητού σου να φτάσει κάθε φορά στο 0%, τότε μειώνεις σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σου.

4. Αφήνεις το κινητό σου να φορτίζει όλο το βράδυ

Πέρα του ότι σπαταλάς ρεύμα χωρίς λόγο, υπάρχει περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητού σου. Επίσης, η συνεχής φόρτιση μπορεί να έχει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

5. Χρησιμοποιείς το κινητό σου καθώς φορτίζει

Βάζει, ουσιαστικά, σε διπλή λειτουργία την μπαταρία του κινητού σου, που προσπαθεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, καλό θα ήταν να το αφαιρέσεις από την πρίζα και μετά να το βάλεις και πάλι να φορτίσει.

6. Το φορτίζεις μαζί με τη θήκη του κινητού σου

Η φόρτιση του κινητού σου βγάζει ταυτόχρονα αρκετή θερμότητα. Με το να αφήνεις το κινητό σου να φορτίζεται με τη θήκη, τότε, το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να εγκλωβίσεις την θερμότητα στο κινητό σου και να προκαλέσεις αρκετά εσωτερικά προβλήματα στη συσκευή.

7. Φορτίζεις το κινητό σου από το λάπτοπ σου

Μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις! Συνήθως, η φόρτιση του κινητού σου από το λάπτοπ αργεί αρκετά και απενεργοποιεί τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Γενικά, να προτιμάς την πρίζα του τοίχου για οποιαδήποτε φόρτιση του κινητού σου.

https://www.neolaia.gr/2020/06/13/syxna-lathoi-pou-kaneis-otan-fortizeis-to-kinito-sou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .