Πέμπτη, Απριλίου 28

Η ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος στους ανθρώπους


 Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε λεπτομερώς την ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος, τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτό, τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σχετίζονται με τους λάτρεις του πορτοκαλί, ορισμένες αποχρώσεις και το νόημά τους, μεταξύ πολλών άλλων γεγονότων.


Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Το πορτοκαλί έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ψυχολογική σημασία, καθώς συνδυάζει τη δύναμη και την ενέργεια του κόκκινου με τη φιλικότητα και τη διασκέδαση του κίτρινου. Το μείγμα κάνει το πορτοκάλι μια καλή αναπαράσταση της φυσικής άνεσης στη ζεστασιά, το φαγητό και το καταφύγιό μας. (Μας διεγείρει ακόμη και την όρεξή μας, γι' αυτό προσέξτε αν πεινάτε!)

Το πορτοκαλί είναι επίσης γνωστό ότι είναι το χρώμα του κινήτρου, φέρνοντας μια θετική στάση και γενική διάθεση για ζωή. Γενικά, το πορτοκαλί είναι ιδανικό για να προσφέρει άνεση σε δύσκολες στιγμές και να δημιουργεί μια αίσθηση διασκέδασης ή ελευθερίας στις εικόνες σας.

Οι επιπτώσεις του πορτοκαλιού στους ανθρώπους
 
πορτοκαλί δωμάτιο

Η ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος ισχύει για την εσωτερική διακόσμηση.

Το πορτοκαλί έχει ένα από τα ισχυρότερα μετρήσιμα φυσικά αποτελέσματα από οποιοδήποτε χρώμα. Το πορτοκάλι διεγείρει την όρεξη, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και διεγείρει ακόμη και τον θυρεοειδή για να τονώσει το μεταβολισμό. Το πορτοκαλί είναι ισχυρό. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι έχουν τόσο έντονες αντιδράσεις σε αυτό.
πορτοκαλί φύλλα
Συμβολολογία του πορτοκαλί χρώματος
Το πορτοκαλί χρώμα εκπέμπει ζεστασιά και ευτυχία, συνδυάζοντας τη φυσική ενέργεια και την τόνωση του κόκκινου με τη χαρά του κίτρινου.

Το πορτοκαλί σχετίζεται με την «αντίδραση του εντέρου» ή τα σπλαχνικά μας ένστικτα, σε αντίθεση με τη φυσική αντίδραση του κόκκινου ή την ψυχική αντίδραση του κίτρινου.
Το πορτοκαλί προσφέρει συναισθηματική δύναμη σε δύσκολες στιγμές. Μας βοηθά να συνέλθουμε από την απογοήτευση και την απόγνωση και μας βοηθά να αναρρώσουμε από τον πόνο.

Η ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος είναι αισιόδοξη και αναζωογονητική και αναζωογονεί το πνεύμα μας. Στην πραγματικότητα, το πορτοκαλί είναι τόσο αισιόδοξο και αναζωογονητικό που όλοι θα πρέπει να βρούμε τρόπους να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας, ακόμα κι αν είναι μόνο με ένα πορτοκαλί στυλό.

Το πορτοκαλί φέρνει αυθορμητισμό και θετική προοπτική για τη ζωή και είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για χρήση σε δύσκολες οικονομικές στιγμές, καθώς μας δίνει κίνητρα και μας βοηθά να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Με το κέφι του για ζωή, το πορτοκάλι συνδέεται με την περιπέτεια και την ανάληψη κινδύνων, εμπνέοντας σωματική αυτοπεποίθηση, ικανότητα και ανεξαρτησία. Οι άνθρωποι που εμπνέονται από το πορτοκάλι είναι πάντα εν κινήσει.

Σε σχέση με την έννοια των χρωμάτων, το πορτοκαλί είναι εξωστρεφές και ανεμπόδιστο και συχνά ενθαρρύνει τον επιδεικισμό ή, τουλάχιστον, την επιδεικτικότητα.
Το πορτοκαλί χρώμα σχετίζεται με την κοινωνική επικοινωνία, διεγείροντας αμφίδρομες συνομιλίες. Είναι ένα ζεστό και φιλόξενο χρώμα, που διεγείρει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, με αποτέλεσμα να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να μιλάνε.

Ταυτόχρονα, το πορτοκάλι διεγείρει και την όρεξη. Αν σας αρέσει να κρατάτε τους ανθρώπους γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, το πορτοκαλί θα τους κρατήσει να μιλάνε και να τρώνε για πολύ καιρό. Πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν παστέλ εκδοχές πορτοκαλί, όπως βερίκοκο ή ροδάκινο, ή βαθύτερες εκδοχές, όπως τερακότα, για τη διακόσμησή τους, καθώς είναι πιο διακριτικά από το κόκκινο αλλά αυξάνουν την όρεξη και προωθούν τη συζήτηση και την κοινωνική αλληλεπίδραση, κάτι που με τη σειρά του ενθαρρύνει τους πελάτες να περνάτε καλά και να φάνε ή να πιούν περισσότερο.
Το πορτοκαλί είναι προφανώς το χειρότερο χρώμα που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου αν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Το πορτοκαλί χρώμα βοηθά στην αφομοίωση νέων ιδεών και απελευθερώνει το πνεύμα από τους περιορισμούς του, δίνοντάς μας την ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας. Ταυτόχρονα, καλλιεργεί το σεβασμό για τον εαυτό του και για τους άλλους.

Το πορτοκαλί είναι ίσως το πιο απορριφθέν και λιγότερο χρησιμοποιημένο χρώμα της εποχής μας. Ωστόσο, οι νέοι ανταποκρίνονται καλά σε αυτό, καθώς έχει έναν βαθμό νεανικής παρορμητικότητας σε αυτό.

Θετικά χαρακτηριστικά

Συνδέουμε το πορτοκαλί με την υψηλή ενέργεια και ένα ζωντανό κοινωνικό περιβάλλον. Το πορτοκαλί είναι ένα ενεργό χρώμα, επομένως ανταποκρινόμαστε σε αυτό με έντονα συναισθήματα, αυξημένη δραστηριότητα και μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντός μας. Θεωρούμε ότι το πορτοκαλί είναι τολμηρό, ζωντανό και διασκεδαστικό.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα τόσο ισχυρό χρώμα εμπνέει επίσης αρνητικούς συσχετισμούς. Το πορτοκαλί μπορεί να είναι φανταχτερό και εξαντλητικό εάν χρησιμοποιείται υπερβολικά. Συσχετίζουμε το πορτοκαλί με τον κίνδυνο και οι ιδιότητες του που τραβούν την προσοχή σημαίνουν ότι οι περισσότεροι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν με φειδώ.

Το πορτοκαλί χρώμα στην πνευματικότητα
 
Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα μέσα στο σώμα που βοηθούν στη ρύθμιση όλων των διαδικασιών του. Κάθε τσάκρα διέπει συγκεκριμένες λειτουργίες και αντιπροσωπεύεται από ένα από τα επτά χρώματα των τσάκρα.

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα του ιερού τσάκρα, γνωστό και ως Svadhisthana. Αυτό το τσάκρα βρίσκεται κάτω από τον αφαλό, κοντά στα γεννητικά όργανα. Το ιερό τσάκρα συνδέεται με τα σεξουαλικά όργανα και το αναπαραγωγικό σύστημα. Το άνοιγμα αυτού του τσάκρα θα απελευθερώσει την εγγενή γονιμότητα και τη δημιουργικότητα. Το ιερό τσάκρα διεγείρει τη σεξουαλικότητα και τα συναισθήματα. Οι πολύτιμοι λίθοι που βοηθούν το Ιερό τσάκρα είναι το καρνεόλιο, το κοράλλι, ο πορτοκαλί ίασπις και ο πορτοκαλής νεφρίτης.
αποχρώσεις ηλιοβασίλεμα
Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και η σημασία τους
  • Ροδάκινο : Το ροδάκινο ενθαρρύνει την επικοινωνία και τη συζήτηση. Εμπνέει καλούς τρόπους και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού, αλλά με πολύ πιο απαλό, ήπιο και πιο συνετό τρόπο.
  • Χρυσό Πορτοκάλι : Αυτή η εκδοχή του πορτοκαλιού προάγει τη ζωτικότητα και τον αυτοέλεγχο.
  • Κεχριμπάρι : Το κεχριμπάρι βοηθά να εμπνεύσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη αυτοεκτίμηση. Μπορεί να προωθήσει έναν ορισμένο βαθμό αλαζονείας.
  • Καμένο Πορτοκαλί : Αυτό το χρώμα εκπέμπει μια αρνητική δόνηση που δείχνει υπερηφάνεια, ένταση και επιθετική αυτοεπιβεβαίωση.
  • Σκούρο πορτοκαλί : Το σκούρο πορτοκαλί υποδηλώνει υπερβολική αυτοπεποίθηση και υπερβολική φιλοδοξία. Προσπαθεί πάρα πολύ να αποδείξει την αξία του και να τονώσει την αυτοεκτίμησή του, αλλά όταν αποτυγχάνει, κάτι που συμβαίνει συχνά, αναπτύσσει ένα τσιπ στον ώμο του. Είναι το χρώμα του οπορτουνιστή, που εκμεταλλεύεται εγωιστικά κάθε κατάσταση.
γυναίκα με πορτοκαλί φόρεμα
Χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σχετίζονται με την ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος
Εάν το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο σας χρώμα, είναι πιθανό να σας περιγράψουν μερικά από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, η ψυχολογία του πορτοκαλί χρώματος υπερβαίνει κατά πολύ το να είναι χρώμα:
  • Με το πορτοκαλί αγαπημένο σας χρώμα, είστε ένα ζεστό, αισιόδοξο, εξωστρεφές και συχνά επιδεικτικό άτομο.
  • Είστε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί παρά επιθετικοί – το να έχετε μια πορτοκαλί προσωπικότητα σημαίνει ότι είστε πιο χαλαροί και λιγότερο έντονοι από αυτούς που αγαπούν το κόκκινο.
  • Λατρεύετε τις κοινωνικές επαφές και τις κοινωνικές συναναστροφές, που φέρνουν κοντά όλων των ειδών τους ανθρώπους.
  • Ως πορτοκαλί προσωπικότητα, σας αρέσει να κάνετε πάρτι και να συναναστρέφεστε και να προγραμματίζετε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις: οι πορτοκαλί άνθρωποι είναι η ζωή του πάρτι, ο ανεμπόδιστος διασκεδαστής. Τείνεις να είσαι αυτός που μιλάει περισσότερο σε μια ομάδα.
  • Αισθάνεστε μεγάλη ικανοποίηση όταν βοηθάτε τους άλλους και τους εμπνέετε με τη ζωτικότητα και τη θετική σας ενέργεια.
  • Είστε ανεκτικός και δέχεστε τους άλλους όπως είναι.
  • Είστε ένα άτομο ανθρώπων, που παρακινείται από το τι μπορεί να σκέφτονται ή όχι οι άλλοι και προσπαθεί πάντα να συμβαδίζει με τους άλλους. Χρειάζεσαι τους ανθρώπους γύρω σου: το να είσαι μόνος για πολύ καιρό σε καταθλίβει και έτσι αφήνεις την αρνητικότητα να σε κατακλύσει.
  • Είστε ένα ελεύθερο πνεύμα που δεν του αρέσει να είναι δεμένοι: δεν είστε πάντα πιστοί στις σχέσεις σας και δυσκολεύεστε να δεσμευτείτε.
  • Ζεις τη ζωή σου με βάση τις «εντερικές σου αντιδράσεις».
  • Είστε λάτρης της περιπέτειας: απολαμβάνετε την ύπαιθρο, το κάμπινγκ, την ορειβασία και τα αθλήματα περιπέτειας, όπως το αλεξίπτωτο και το αλεξίπτωτο. Είσαι ένας τολμηρός, που πάντα ψάχνει την επόμενη πρόκληση, την επόμενη μεγάλη περιπέτειά σου.
  • Απολαμβάνετε τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, είτε πρόκειται απλώς για μια βόλτα είτε για αγώνες σε αθλητικούς αγώνες υψηλού επιπέδου.
  • Στους λάτρεις του πορτοκαλιού αρέσει να ρισκάρουν σε πολλούς τομείς της ζωής τους, ειδικά σωματικά. Προτιμούν να εξερευνούν τον εξωτερικό τους κόσμο παρά τον εσωτερικό τους κόσμο.
  • Μπορεί να χάνετε τις δουλειές του σπιτιού γιατί δεν είναι τόσο σημαντικές για εσάς: σας αρέσει να διασκεδάζετε πολύ και δεν σας αρέσουν τα εγκόσμια: λίγη σκόνη στο τζάκι δεν είναι τόσο σημαντική για εσάς. Ωστόσο, σας αρέσει να μαγειρεύετε.
  • Ξεπερνάς εύκολα τις αναποδιές της ζωής.
  • Η υπομονή δεν είναι μια από τις αρετές σας και μπορείτε να είστε αρκετά δυναμικοί και ανυπόφοροι με τους άλλους όταν είστε αγχωμένοι.
  • Μπορεί να είστε αναποφάσιστοι, ασυνάρτητοι και απρόβλεπτοι.
  • Μπορεί να είσαι αγενής πλακατζής.
  • Όταν λειτουργεί από αρνητική προοπτική, μια πορτοκαλί προσωπικότητα μπορεί να γίνει απόμακρη, εγωίστρια, εγωκεντρική και αδιάφορη.
  • Όταν νιώθουν φόβο, οι λάτρεις του πορτοκαλιού τον νιώθουν στην κοιλιά τους, σαν να ήταν δεμένο σε κόμπους.

https://www.skplakas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .