Σάββατο, Απριλίου 9

Όργιο κρατικής τρομοκρατίας στη σημερινή (9/4) αντιπολεμική κινητοποίηση στην Αθήνα

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, αυτού του υποχείριου των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, μαζί με τους συνεργάτες του ναζιστές του τάγματος Αζόφ, κάνουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ξεχειλίζει!

Η ΟΚΔΕ καταδικάζει το όργιο καταστολής στη σημερινή αντιπολεμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην άθλια φιέστα στη Βουλή με την ομιλία της μαριονέτας των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ Ζελένσκι και των ναζί του τάγματος Αζόφ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών από οργανώσεις και συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, μεταξύ τους η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η Λαϊκή Ενότητα, φοιτητικοί σύλλογοι, ο πολιτικός χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου” κ.ά., καθώς και το Μερα25.

Από την αρχή της συγκέντρωσης στις 12:00 στα Προπύλαια ήταν εμφανής η προσπάθεια της αστυνομίας να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πορείας προς τη Βουλή. Διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν τους συγκεντρωμένους, έσπρωχναν και προκαλούσαν με βρισιές σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. Τουλάχιστον τέσσερεις φορές επιτέθηκαν με χημικά, χτύπησαν διαδηλωτές με ασπίδες και γκλομπ, ρίχνοντάς τους πάνω στα κάγκελα των πεζοδρομίων, με σκοπό να διαλύσουν την πορεία.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, τα μπλοκ ανασυντάχθηκαν μετά από κάθε χτύπημα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία, φωνάζοντας αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Μνημόνια στην Ελλάδα, ναζί στην Ουκρανία, αυτή είναι της ΕΕ η δημοκρατία», «Λεφτά για την παιδεία-λεφτά για την υγεία, όχι για όπλα στην Ουκρανία» κ.ά.

Η πολεμοκάπηλη τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει προκαλέσει τη μαζική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και την μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια στις 29/3, την μαζική καταδίκη της αποστολής όπλων και τις κινητοποιήσεις στη βάση του Άραξου και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέχρι την απεργία στις 6/4 και την έμπρακτη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που αρνήθηκαν να δουλέψουν για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών όπλων), εκφράζονται μαζικά η απόρριψη της στοίχισης με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, το δίκαιο αίτημα για ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της χώρας στον πόλεμο.

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, αυτού του υποχείριου των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, μαζί με τους συνεργάτες του ναζιστές του τάγματος Αζόφ, κάνουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ξεχειλίζει! Αυτό το ξέσπασμα φοβάται η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και έβαλε τους πραιτωριανούς της να εξαπολύσουν βάναυση επίθεση στην σημερινή αντιπολεμική κινητοποίηση. Δεν θα τα καταφέρουν! Μέρα με τη μέρα αποδεικνύουν όλο και πιο καθαρά το πραγματικό τους πρόσωπο, μιας ελάχιστα συγκαλυμμένης σύγχρονης χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα, που θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία με ψέματα, διαρκή σοκ, αυταρχισμό και καταστολή. Το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο και δεν θα τους σώσουν ούτε τα ΜΜΕξαπάτησης, μισθοδοτούμενα από το Μαξίμου, ούτε η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

ΟΚΔΕ, 9/4/2022

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .