Σάββατο, Απριλίου 30

Τι συμβαίνει με το Bitcoin; Η πτώση για την τιμή του και οι μετοχές τεχνολογίας

 


Τόσο οι μετοχές τεχνολογίας όσο και το Bitcoin έχουν σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις φέτος, γεγονός που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά - Γιατί οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων παραμένουν αισιόδοξοι

Τους τελευταίους μήνες, το Bitcoin συμπεριφέρεται κατά κύριο λόγο, όπως μία μετοχή τεχνολογίας. Οι υποστηρικτές του ωστόσο, είναι βέβαιοι πως τα πράγματα δεν θα είναι πάντα έτσι.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 6,1% την περασμένη Τρίτη για να διαπραγματευτεί λίγο κάτω από τα 38.000 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τα μέσα Μαρτίου. Το γεγονός αυτό, συνδέεται με την πτώση των μετοχών τεχνολογίας στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ

«Αλλά το Bitcoin δεν θα συμπεριφέρεται πάντα με αυτόν τον τρόπο. Σύντομα, θα αρχίσει να διαγράφει τη δική του πορεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Σέιλορ της MicroStrategy Inc. Αυτή τη στιγμή, οι επενδυτές πιστεύουν πως το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα σχετίζεται με περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Παρόλα αυτά, «το Bitcoin δεν είναι μια μετοχή τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το απόλυτο περιουσιακό στοιχείο που αποκλείει τον κίνδυνο», συμπληρώνει ο Σέιλορ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg.

Το Bitcoin δεν ακολούθησε τη δική του πορεία τους τελευταίους μήνες, γεγονός που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, δεδομένου ότι για χρόνια, το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα θεωρούνταν ως «μη συσχετισμένο περιουσιακό στοιχείο». Δεν ανήκε δηλαδή, σε καμία κυβέρνηση και ήταν απίθανο να είναι επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες ή δυνάμεις.

Ωστόσο, τόσο οι μετοχές τεχνολογίας όσο και το Bitcoin έχουν σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις φέτος, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ γίνεται λιγότερο ευέλικτη στην προσπάθειά της να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού.

Στο μεταξύ, οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων παραμένουν αισιόδοξοι ότι παρά τις ζοφερές προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ, η κρυπτογράφηση θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα αργότερα μέσα στο έτος. Παράλληλα, η ιδέα του Bitcoin ως μια καλύτερη έκδοση του χρυσού, μεταξύ άλλων, θα παγιωθεί και η συσχέτιση του νομίσματος με τις αγορές μετοχών θα μειωθεί.

Σημειώνεται πως οι απώλειες για το Bitcoin ανέρχονται στο 18% μέχρι στιγμής φέτος, ο Nasdaq 100 έχει υποχωρήσει κατά 20% και το Dogecoin κατέγραψε πτώση 10%, μόλις μια μέρα μετά την άνοδό του κατά 20%.


https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/ti-simveni-me-to-bitcoin-i-ptosi-gia-tin-timi-tou-ke-i-metoches-technologias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .