Σάββατο, Απριλίου 30

Βασιλικό λούστρο, μπίχλα Μπακογιάννη

Πώς μετατρέπεται η σημαντικότερη πόλη της Ευρώπης σε χωματερή; Ψηφίζοντας γόνους, επιγόνους και απογόνους

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tο Τατόι βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων; Τα ανάκτορα είναι δημοτική περιουσία; Μήπως η βασιλική οικογένεια υπέβαλε αίτημα να διοριστούν μέλη της ως δημοτικοί υπάλληλοι; Η απάντηση σε όλα είναι αρνητική. Τότε, γιατί μετά τη συνάντηση πρίγκιπα Καρόλου και Μητσοτάκη ξεμύτισε ο Κώστας Μπακογιάννης και έγραφε ημίγλυκες, ολίγον τι αηδείς σάλτσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Τι έγραφε; Ιδού: «Για πολλά χρόνια, η Αθήνα υπήρξε παραγωγός και καταναλωτής κρίσεων, αποκαρδιώνοντας επισκέπτες και αποθαρρύνοντας επενδύτες. Αυτά στο παρελθόν. Γιατί, πλέον, η Αθήνα δεν υποδέχεται απλώς το μέλλον, αλλά το δημιουργεί, αναλαμβάνοντας και διεθνείς πρωτοβουλίες. Είμαστε περήφανοι που πέρσι ήμασταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που υπέγραψε την Terra Carta, το κείμενο αρχών του Sustainable Markets Initiative του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας, που θέτει το ζήτημα της αναγνώρισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της φύσης».

Κάποιος, διαβάζοντας τα παραπάνω, θα νόμισε (αν ήταν αδαής) ότι η Αθήνα «υπήρξε παραγωγός και καταναλωτής κρίσεων», αλλά τώρα έστρωσε κι έγινε Κοπεγχάγη λόγω Μπακογιάννη. Η αλήθεια είναι ότι μέγα τμήμα των Αθηνών, επί Καμίνη, ήταν μια όζουσα, ρυπαρή φαβέλα, ένας αποκρουστικός τσαντιρομαχαλάς, και επί Μπακογιάννη παραμένει εξίσου χάλια, αν όχι χειρότερη! Αν δεν πιστεύετε όσα γράφει το άρθρο, πιστέψτε τα μάτια σας και την όσφρησή σας. Κατεβείτε στο κέντρο για να σας σπάσουν τα ρουθούνια η κατουρλίλα, η οσμή από πατημένα κόπρανα, η θέα παιδιών που τα εκμεταλλεύονται ενήλικες (από… ευπαθείς ομάδες) και τα βάζουν να κάνουν μακροβούτια σε κάδους σκουπιδιών, ψάχνοντας για αξιοποιήσιμα αντικείμενα, και έπειτα αφήνουν το σκουπιδομάνι στα πεζοδρόμια.

Υπάρχει πληθώρα φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας που μπορείτε να φανταστείτε και δείχνει ότι η πόλη έχει μετατραπεί σε χαβούζα και χωματερή, ότι ο πολιτισμός της έχει κάνει έναν μεγάλο… περίπατο και δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει.

Έτσι κατάντησε επί των ημερών Κώστα Μπακογιάννη η πάλαι ποτέ ένδοξη 

 Αθήνα!https://www.newsbreak.gr/apopseis/325083/vasiliko-loystro-mpichla-mpakogianni/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.