Για πρώτη φορά σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης: «Ντράπηκε και η ντροπή – Χειροκροτήσατε τους ναζί»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν τεράστια ευθύνη για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Κ.Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο στην ελληνική Βουλή με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα πείσει περισσότερους Έλληνες να στηρίξουν την επιλογή του να στείλει όπλα στο

καθεστώς του Κιέβου, όμως τα όσα έγιναν δεν έχουν προηγούμενο.

Όπως σας ανέφερε πρώτο το pronews.gr ο Β.Ζελένσκι έβαλε έναν νεοναζί, μέλος του Τάγματος Αζόφ, να μιλήσει εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία για πρώτη σύσσωμη τάχθηκε κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για το θέμα έχουν ήδη εκδοθεί δηλώσεις και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, Ελληνική Λύση, ΚΙΝΑΛ) που κάνουν λόγο για απαράδεκτο γεγονός ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε εξηγήσεις, είναι ατόπημα

Σε δήλωσή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν συμπαρίσταται στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι αλλά χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα» είπε η κυρία Γεροβασίλη.

ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ οι βουλευτές του οποίου απείχαν από την ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι με το γραφείο τύπου της κεντρικής επιτροπής του κόμματος να σχολιάζει «ντράπηκε και η ντροπή».

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη #βουλή και την ομιλία #Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

ΜεΡΑ25: Απόλυτος εξευτελισμός

Από την πλευρά του το ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε ότι μοναδικός του εκπρόσωπος στη Βουλή κατά την ομιλία Ζελένσκι αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Βουλής μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο. «Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!» προσθέτει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωσή του, δε, το ΜεΡΑ25 χαρακτηρίζει απαράδεκτο, καταδικαστέο, και απόλυτο εξευτελισμό ό,τι συνέβη στη Βουλή καταγγέλλοντας ότι «συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Ελληνική Λύση: Η ελληνική βουλή νομιμοποίησε το Τάγμα Αζόφ και τους νεοναζί

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χύτας, σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει τα εξής:

«ΝΤΡΟΠΗ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ – ΠΑΡΩΔΙΑ! Η ελληνική βουλή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το τάγμα Αζόφ και τους νεοναζί! Να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ όσοι τους κάλεσαν, δέχτηκαν να τους ακούσουν και τους… ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ!».