Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος---ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Mε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στο κτήριο του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο Μαρούσι.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Αρχηγό, αντηλλάγησαν ευχές και συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τους Εθελοντές Πυροσβέστες αλλά και τρόποι βελτίωσης του θεσμού του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.


Ο κος Αρχηγός, αφού αφουγκράστηκε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης, με τη σειρά του προέταξε λύσεις και υποσχέθηκε να προσπαθήσει τα μέγιστα ώστε να εξαλειφθούν όλα όσα απασχολούν τους Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες και τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω βελτίωση του θεσμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι ύστερα από μια μακρά περίοδο, λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, καταφέραμε και πάλι να βρεθούμε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον νέο Αρχηγό. Του εκθέσαμε τα προβλήματά μας και συζητήσαμε ένα πακέτο λύσεων γι’ αυτά, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη και να τον καταστήσουμε αντάξιο των προσδοκιών όλων μας. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια, έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες μιας συνεχούς και ραγδαίας αλλαγής των κλιματικών συνθηκών οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο του Έλληνα πυροσβέστη. Εμείς όμως, οι εθελοντές πυροσβέστες, είμαστε εδώ παρόντες, πάντα μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα, δίνοντας περίσσευμα ψυχής ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκρίνεται στο σκοπό του, κάθε φορά που θα κληθεί να επιχειρήσει. Φέτος ιδιαίτερα, όπου με την προσθήκη περίπου 2.500 χιλιάδων νέων συναδέλφων, ο συνολικός αριθμός των εν ενεργεία Εθελοντών Πυροσβεστών θα ξεπεράσει τους 4.500 χιλιάδες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να εδραιώσουμε περισσότερο τον θεσμό στην συνείδηση όλων».

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (N.V.F.C.)

Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Πρόληψης & Κατάσβεσης των Πυρκαγιών (C.T.I.F.)

Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035

Πειραιώς 31, τκ 105 53, Αθήνα, Τηλ: 210 220 4 199

Website: www.vfu.gr E-Mail: info@vfu.gr FB: peeps.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ

Τηλ. επικοινωνίας :

Πρόεδρος Σεραφείμ Τσιουγκρής 6980360855

Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας 6945291080

Γενικός Γραμματέας Παύλος Κόκκος 6977910417

Facebook iconInstagram iconTwitter icon
Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.