Παρασκευή, Απριλίου 22

Ποια Είναι η Αλήθεια; Ge | Πουλχερίου Κίκα | Ευχές Αγάπης από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ΠΟΥΛΧΕΡΙΟΥ ΚΙΚΑ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ



Image description


ΠΟΥΛΧΕΡΙΟΥ ΚΙΚΑ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ









Επιλογές Εκδότη









Image description


Ο Ρώσος καλλιτέχνης Nikolay Nikolaevich Ge (1831–1894) είναι περισσότερο γνωστός για τους ρεαλιστικούς πίνακές του με βιβλικά θέματα. Ο Ge ζωγράφισε το έργο «Ποια είναι η αλήθεια;» σε προχωρημένη ηλικία, επηρεασμένος από τη φιλία του με τον συγγραφέα Λέων Τολστόι. Ο πίνακας απαγορεύτηκε από οποιαδήποτε έκθεση για λόγους βλασφημίας. Ευχαριστημένος με το έργο, ο Τολστόι έγραψε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στον Χριστό και στον κόσμο… το αποδεικνύει η ιστορία, αληθεύει και στις μέρες μας». Πίνακας: Nikolay Nikolayevich Ge, "Ποια είναι η αλήθεια;" Χριστός και Πιλάτος, 1890. Εικόνα από την γκαλερί Tretyakov, Μόσχα, Ρωσία.



Κι έρχεται ο δικός μας Κ. Βάρναλης να συμπληρώσει με το ποίημά του "Το Πέρασμά Σου"
Στη ζήση αυτή που τη μισούμε, / στη γης αυτή που μας μισεί, / κι όσο να πιούμε δε σε σβηούμε, /πόνε πικρέ και πόνε αψύ, / που μας κρατάς και σε κρατούμε·  / σ’ αυτήν τη μαύρη γης και ζήση, / που περπατούσαμε τυφλά / κι ανθός για μας δεν είχε ανθίσει / κι ούτε σε δέντρον αψηλά / κρυμμένο αηδόνι κελαηδήσει, / ήρθες Εσύ μιαν άγιαν ώρα, / όραμα θείο και ξαφνικό, / και γέμισε ήλιο, ανθόν, οπώρα, / κελαηδισμόν παθητικό / όλ’ η καρδιά μας, όλ’ η χώρα. / Αχ! τόσο λίγο να βαστάξει / τούτ’ η γιορτή κι η Πασκαλιά!… / Έφυγες κι έχουμε ρημάξει / ξανά και πάλι. Η Πασκαλιά / γιατ’ έτσι λίγο να βαστάξει!



Αγαπημένα Μέλη, Αγαπημένοι Φίλοι και Συνεργάτες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, πέρα από κάθε αμφιβολία και φόβο που μας ξεπερνά, ευχόμαστε στοργικά να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες, τα ιδανικά, για έναν καλύτερο κόσμο με κέντρο του τον υγιή άνθρωπο που ζει μέσα σε ένα υγειές και ειρηνικό περιβάλλον. Είθε ο θρίαμβος της αγάπης να διαρκεί αιώνια! Ευχαριστώ, Παρακαλώ, Συγνώμη, ΜΑΖΙ κι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο! Ευχές για Λαμπρή Ανάσταση εντός και εκτός μας!



Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά | Πρόεδρος ΣΠΕΚ










Image description


Η Κίκα Πουλχερίου, μια από τις εξέχουσες μορφές της Γενιάς του ‘70 και γενικότερα της παιδικής λογοτεχνίας της Κύπρου, που βραβεύτηκε το 2021 από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου για το Σύνολο του Έργου της, φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην Εκπομπή του SOLOMOS Web Radio TV "Πορτρέτα στον Χρόνο" και μίλησε για τη ζωή και το έργο της, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην υγιή πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΕΔΩ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ PODCAST.












ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ






Image description


Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ανανεωμένη έκδοση, ένα από τα best sellers της Κίκας Πουλχερίου στην Ελληνική Αγορά εδώ και δεκαετίες, το παιδικό - νεανικό μυθιστόρημα με τίτλο "Επιχείρηση Αστραπή", από τις εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχύτας Εκδοτική. Περιπέτεια, δράση, φαντασία και αγάπη! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Online Παραγγελίες ΕΔΩ.












Η Κ. ΠΟΥΛΧΕΡΙΟΥ ΣΤΗ "ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ"






Image description


Το Εργοβιογραφικό Πορτρέτο της Κίκας Πουλχερίου καταχωρήθηκε πρόσφατα στη ΣΠΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Μεταβαίνοντας στην υπερσύνδεση που ακολουθεί μπορούμε να ενημερωθούμε για τη ζωή και το έργο της μέσα από πλούσιες αναφορές, αφιερώματα, συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό. ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.












24h/24h ΑΚΟΥΜΕ "SOLOMOS" Web Radio TV






Image description





Facebook


Facebook


Instagram


Facebook


Twitter



Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου 2021 | All Rights Reserved

www.cultural-association.org | info@cultural-association.org


If you want to unsubscribe, click here.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .