Δευτέρα, Απριλίου 25

Προειδοποίηση από Ρωσία σε ΗΠΑ: Μην στέλνετε άλλα όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην στείλουν κι άλλα όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Τονίσαμε το απαράδεκτο αυτής της κατάστασης και ζητήσαμε να σταματήσει αυτή η πρακτική», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ σύμφωνα με το Reuters, σε συνέντευξή του στο Rossiya 24.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει σταλεί επίσημη διπλωματική νότα στην Ουάσιγκτον που εκφράζει τις ανησυχίες της Ρωσίας μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν – Όστιν στο Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αναφέρθηκαν στο ταξίδι τους στο Κίεβο την Κυριακή του Πάσχα. Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι ήταν μια ευκαιρία να επιδείξουν σθεναρά τη συνεχή υποστήριξη της Αμερικής προς την ουκρανική κυβέρνηση.

Κατά την επίσκεψη την Κυριακή, η οποία ήταν το υψηλότερο επίπεδο στην Ουκρανία από Αμερικανούς αξιωματούχους από τη ρωσική εισβολή – οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Ανακοινώθηκε επίσης η σταδιακή επιστροφή Αμερικανών διπλωματών στη χώρα και ο διορισμός νέου πρεσβευτή.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν σκόπιμα και προσεκτικά πότε θα ανοίξουν ξανά την πρεσβεία στο Κίεβο.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντησή του με Ουκρανούς αξιωματούχους, ο Ζελένσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και τη γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να επιτεθεί σε τμήματα της Ουκρανίας, ωστόσο, οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά.

Μπλίνκεν: Η Ουκρανία θα υπάρχει και μετά τον Πούτιν

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, η Μόσχα αποτυγχάνει στους πολεμικούς της στόχους ενώ η Ουκρανία πετυχαίνει. «Η ουσία είναι αυτή. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο αυτού του πολέμου, αλλά ξέρουμε ότι μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ουκρανία θα υπάρχει στη σκηνή πολύ περισσότερο από ό,τι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Και η υποστήριξή μας για την Ουκρανία θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε την τελική επιτυχία», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την κατάσταση που αντίκρισε στο Κίεβο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία είδε κόσμο στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, κάτι που υποδεικνύει- όπως είπε-ότι η μάχη για την πόλη έχει κερδηθεί.

Από την πλευρά του ο Όστιν είπε ότι στο δρόμο για την πρωτεύουσα φαινόταν ότι τα πράγματα άρχιζαν να επανέρχονται στην κανονικότητα.

«Χρειάζονται όπλα μεγάλης εμβέλειας»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη του πολέμου, είπε ότι έχει εξελιχθεί η φύση του αγώνα στην Ουκρανία, επομένως χρειάζονται όπλα μεγάλης εμβέλειας. Όπως είπε, έχει εκφράσει την ανάγκη για τανκς. Σημείωσε επίσης ότι είναι δύσκολο για τις ΗΠΑ να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει με τα όπλα που μεταφέρονται στην Ουκρανία, καθώς δεν υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος. Όμως μίλησε με Ουκρανούς για να βεβαιωθεί ότι τα όπλα παρακολουθούνται όσο το δυνατόν καλύτερα.

«Το πρώτο βήμα για να κερδίσεις είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις… Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, μπορούν να κερδίσουν εάν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, τη σωστή υποστήριξη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Ζελένσκι είναι ευγνώμων για όλα όσα κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά είναι επικεντρωμένος σε αυτό που χρειάζεται στη συνέχεια για να έχει επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .