Σάββατο, Απριλίου 2

Η αποκαλυπτική έκθεση του ΟΗΕ που αποκαλύπτει παραβιάσεις από τον ουκρανικό στρατό

manar-02539560016486586487

Η έκθεση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε το μέγεθος των παραβιάσεων που διέπραξαν ουκρανικές δυνάμεις εναντίον αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών ή εναντίον φιλορώσων Ουκρανών αμάχων σε περιοχές που ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Η έκθεση του OHCHR, η οποία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διέπραξαν φόνους εκ προμελέτης συλλαμβάνοντας Ρώσους ή φιλορώσους στρατιώτες και ότι απείλησαν έναν Ρώσο στρατιώτη με ευνουχισμό στην κάμερα.

Πρότυπο κείμενο: french.almanar.com.lb

Η OHCHR έχει τεκμηριώσει 45 περιπτώσεις βασανιστηρίων, στις οποίες Ουκρανοί πολίτες, αστυνομικοί και μέλη της περιφερειακής άμυνας δένουν άτομα σε στύλους ηλεκτρικού ρεύματος ή δέντρα, τα τραυματίζουν μερικώς ή ολικά, τα βάζουν με μπογιά ή τα χτυπούν ηλεκτροπληξία και σημαδεύουν το σώμα και τα ρούχα τους με τη λέξη «ληστρικός».

Η οργάνωση βασίστηκε σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αναγκάζουν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου να ζητήσουν συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό και να δοξάσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που συνιστά «παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου», σύμφωνα με την οργάνωση.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρθηκε επίσης στην ευάλωτη θέση των γυναικών και κοριτσιών της Ουκρανίας στους κινδύνους της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της εμπορίας ανθρώπων όταν περνούν τα ουκρανικά σύνορα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ μίλησε για τις πρακτικές των Ουκρανών εθνικιστών, λέγοντας ότι αποτελούν τη μόνη απειλή για τους αμάχους στην Ουκρανία.

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι οι υπερεθνικιστές «τοποθετούν τανκς και πυροβολικό κοντά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, προετοιμάζουν θέσεις βολής στις στέγες των σπιτιών και κρύβονται πίσω από γυναίκες και παιδιά, προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες αμάχων».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%97-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%9f%ce%97%ce%95-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .