Σάββατο, Απριλίου 30

Τελικά πόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα και πού πήγαν;

Και αφού έκλεισαν οι  δομές, όλοι αυτοί πού πήγαν; Στα κέντρα των πόλεων ή στις χώρες τους;»

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο Νότης Μηταράκης είναι υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι δημοσιογράφος. Κάποιος αδαής περί τα πολιτικά τηλεθεατής, αν παρακολουθούσε τη συνέντευξη που παραχώρησε (την Τετάρτη 27 Απριλίου) ο μεν στον δε, ίσως να σχημάτιζε την εντύπωση ότι συζητούσαν δύο υπουργοί μεταξύ τους.

Μηταράκης Οικονόμου

Ας εξετάσουμε τμήμα του διαλόγου Οικονόμου – Μηταράκη:

Μηταράκης: Οι ροές (σ.σ.: οι μεταναστευτικές) πέρυσι ήταν μειωμένες κατά 99% σε σχέση με το 2015, κατά 90% σε σχέση με το 2019.

Οικονόμου: Μπορείτε να μας το πείτε σε νούμερα αυτό, κύριε υπουργέ;

Μηταράκης: Βεβαίως. Από 42.000 άτομα που είχαμε στα νησιά του Αιγαίου τώρα έχουμε 1.400.

Οικονόμου: Συνολικά 1.400 άτομα, πρόσφυγες, έχουμε στα νησιά;

Μηταράκης: Συνολικά. Από 92.000 που είχαμε σε 121 δομές σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή έχουμε 28.000 σε 34 δομές. Εχουμε κλείσει δεκάδες δομές σε όλη τη χώρα.

Οικονόμου: 28.000 μετανάστες λοιπόν αυτή την ώρα, πρόσφυγες, σε όλη την Ελλάδα σε όλες τις δομές.

Μηταράκης: Σύνολο. Σε 34 δομές, σύνολο. Από 121 δομές που υπήρχανε προ διετίας τριετίας σε όλη τη χώρα.

Οικονόμου: Ροές έχουμε αυτή την ώρα;

Μηταράκης: Από 72.000 το 2019, στις 15.000 το 2020, στις 8.500 το 2021, περίπου 2.000 το 2022.

Οικονόμου: Αρα πάμε εξαιρετικά καλά σε αυτή τη φάση. Βεβαίως, δεν εφησυχάζετε (sic), φανταζόμαστε, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…

Τι λησμόνησε να ερωτήσει ο κ. Οικονόμου; Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Ενα από τα πολλά είναι: «Και εκείνοι οι πρόσφυγες, μετανάστες, έποικοι ή οποιοιδήποτε άλλοι “φιλοξενούνταν” στις δομές, όταν αυτές έκλεισαν, πού πήγαν; Στα κέντρα των πόλεων ή στις χώρες τους;»

Επίσης ενδιαφέρουσα ερώτηση θα ήταν πόσοι τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας ως πρόσφυγες και σε πόσους απορρίφθηκε το αίτημα. Καλό θα ήταν να ερωτηθεί αν οι παραβατικοί πρόσφυγες, μετανάστες, έποικοι ή οποιοιδήποτε άλλοι που έχουν καταδίκες απελαύνονται ή παραμένουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το «έργο» τους. Και μία τελευταία ερώτηση, δώρο από το «κατάστημα»: Ξέρει το υπουργείο πόσοι πρόσφυγες, μετανάστες, έποικοι βρίσκονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζει στους φορολογουμένους η παραμονή τους;

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/poses-chiliades-lathrometanastes-bikan-sti-chora-kai-pou-pigan/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .