Δευτέρα, Απριλίου 25

Πέθανε ο Κώστας Καραπατής

Ο Κώστας Καραπατής

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 χρονών άφησε ο Βετεράνος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και σπουδαίος προπονητής, Κώστας Καραπατής.

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καραπατής. Ο σπουδαίος προπονητής και Βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 χρονών.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1929, ο Καραπατής, που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ατρόμητο Καμάρας, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια μέχρι να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ηρακλή.

Στον Γηραίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (1947/51) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 1957 έχοντας κατακτήσει στα έξι χρόνια παραμονής του πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα.

Το 1957 επέστρεψε στον Ηρακλή, στον οποίο αγωνίστηκα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Κώστας Καραπατής έχει πραγματοποιήσει και μία συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας το 1955 και το 1961 κρέμασε τα γάντια του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Ηρακλή τη σεζόν 1967/68 και συνεχίστηκε με την Προοδευτική, τον Πιερικό για δύο περιόδους (1969/70, 1971/72), την Καβάλα, την Παναχαϊκή, τον Ατρόμητο, την Κόρινθο, τη Δόξα Δράμας, τον Παναιτωλικό και τη Νάουσα, αφού ενδιάμεσα πέρασε άλλες δύο φορές από τον Ηρακλή (1978 και 1980), για να την ολοκληρώσει τον Μάρτιο του 1999 στη Δόξα Δράμας και σε ηλικία 70 ετών.

Είχε υπάρξει επίσης, προπονητής της εθνικής Νέων, ενώ το 1968 βρέθηκε για έναν αγώνα και στον πάγκο της Ανδρών.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συνδέσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού:

"Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή".

https://www.sport24.gr/football/pethane-o-kostas-karapatis.9609046.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .