Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί - Η εισβολή έγινε για να σωθούν οι κάτοικοι του Ντονμπάς

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί - Η εισβολή έγινε για να σωθούν οι κάτοικοι του Ντονμπάς

Την πεποίθηση ότι «στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία θα επιτύχει χωρίς αμφιβολία τους ευγενείς στόχους της, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε τελετή στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι μια σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

«Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς» δήλωσε, ενώ επεσήμανε πως ο βασικός στόχος της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία ήταν να σωθούν οι άνθρωποι στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπου υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων από το 2014.

«Από τη μια πλευρά, βοηθούμε και σώζουμε ανθρώπους και από την άλλη, απλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση».

Στον αντίποδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ευθείες απειλές προς τη Δύση και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Μόσχας θα αποτύχουν, αναφέροντας την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει θεαματικά άλματα προς τα εμπρός σε δύσκολες συνθήκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ότι η χώρα του δεν θα εξαρτηθεί ξανά από τη Δύση, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της επέβαλαν «ακρωτηριαστικές κυρώσεις» σε αυτήν.

«Οι κυρώσεις είναι ολοκληρωτικές, η απομόνωση πλήρης, αλλά η Σοβιετική Ένωση είναι ακόμα πρώτη στο διάστημα», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση. «Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε. Στον σύγχρονο κόσμο είναι αδύνατο να απομονώσεις κάποιον στα -ειδικά μια τόσο τεράστια χώρα όπως η Ρωσία».

zougla.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.