Τρίτη, Απριλίου 12

Η θρυλική Ματούλα μίλησε για το τι περιμένει την Πισπιρίγκου πίσω από τα κάγκελα


«Οι συγκρατούμενες δεν θα την αφήνουν σε ησυχία!»

«Θα παρακαλά να είχε πεθάνει πριν μπει στη φυλακή». Με αυτή τη σοκαριστική φράση η θρυλική Ματούλα Καριέρε, η οποία έζησε τον εφιάλτη των φυλακών για εννέα μήνες, το 1990, «βλέπει» το πώς θα ζήσει στις φυλακές η Ρούλα Πισπιρίγκου!

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Συγκλονισμένη, όπως και όλη η Ελλάδα, από τις αποκαλύψεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ματούλα περιγράφει στην «Espresso» με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στις φυλακές όταν περνά το κατώφλι μια παιδοκτόνος!

patra 3 1

«Καταρχάς υπάρχει ο άγραφος νόμος των φυλακών, ο οποίος για παιδοκτόνους είναι ο πιο σκληρός. Τη νύχτα θα προσπαθεί να κοιμηθεί, όμως όλες οι άλλες κρατούμενες από τα κελιά δεν θα την αφήνουν σε ησυχία! Λέξεις όπως “φόνισσα”, “τέρας” θα στοιχειώνουν τις νύχτες της! Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί νύχτα μέρα. Είναι σαν να σου φωνάζουν οι Ερινύες και να σου τριβελίζουν το μυαλό. Αν είναι τώρα στην απομόνωση, τίποτα δεν θα ξεχαστεί σε όποια φυλακή και αν πάει. Παντού επικρατεί ο ίδιος άγραφος νόμος» λέει η Ματούλα στις συγκλονιστικές περιγραφές που κάνει και όπως τα έζησε η ίδια, και συνεχίζει:patra tzortzina

«Αυτά που ζουν οι παιδοκτόνοι στη φυλακή είναι σαν σκηνικό από ταινία θρίλερ. Δεν υπάρχει το “πακέτο” που ζουν οι παιδοκτόνοι. Εχεις να κάνεις με διαφορετικές γυναίκες, με διαφορετική αντιμετώπιση η μία με την άλλη. Είναι τρομερό, είναι αδίστακτες» λέει και προσπαθεί να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια όσα συμβαίνουν μέσα, όταν κλείσουν οι πόρτες των κελιών. «Καταρχάς αυτά που ακούω περί σεσουάρ μέσα στη φυλακή και τέτοια, είναι βλακείες. Αν της αφήσουν βέβαια και τα μαλλιά και δεν τη “φερμάρει” καμιά συγκρατούμενη. Συνήθως στην αρχή τις αφήνουν να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα κι έπειτα από καιρό κάποια θα τη στριμώξει και θα γίνει… ζημιά. Επίσης δεν δίνουν απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο σε μια κρατούμενη. Θυμάμαι εγώ που ήθελα να βάψω το κελί μου, δεν μου έδιναν χρώμα γιατί φοβούνταν μην το πιω και αυτοκτονήσω με αυτό. Επίσης ακούω διάφορα για το μπάνιο κ.λπ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει από το κελί της και να κάνει μπάνιο. Μήπως νομίζετε ότι τα κελιά έχουν μπάνιο;patra 2

Έχουν μόνο μια βρύση και μια τουαλέτα. Τίποτα άλλο» λέει και συνεχίζει: «Όλες οι κρατούμενες γνωρίζουν τα πάντα λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση. Εγώ τότε είχα συγκρατούμενη μια γυναίκα από τη Λάρισα που είχε σφάξει ένα παιδάκι έξω από το σχολείο επειδή ήταν καψούρα με τον πατέρα του παιδιού. Όλες αυτές οι γυναίκες δεν περνάνε καθόλου καλά στις φυλακές. Γιατί το έγκλημα παιδιών είναι θέμα τιμής για τη γυναικεία φύση. Να έχεις σκοτώσει τον σύζυγό σου, δεν νοιάζεται κανείς. Όμως το να σκοτώσεις ένα παιδί και να μπεις φυλακή είναι ό,τι χειρότερο. Γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν παιδιά και όλες ανυπομονούν το επισκεπτήριο για να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν. Η μάνα είναι το ιερότερο πράγμα και στη φυλακή ο όρος αυτός είναι πολύ ψηλά. Ακουσα επίσης ότι θα προαυλίζεται μόνη της. Ναι, αλλά από τα παράθυρα θα της φωνάζουν οι υπόλοιπες. Δεν θα θέλει να βγει ούτε στον ήλιο. Δυστυχώς θα περάσει πολύ άσχημα».patra ls

Απομονωμένη στον Κορυδαλλό η 33χρονη, ζήτησε πιστολάκι και βούρτσα μαλλιών

Ήρεμα πέρασε τη δεύτερη νύχτα της στη Γυναικεία Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον πρώτο όροφο και σε πλήρη απομόνωση, προκειμένου να της παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, υπό τον φόβο επίθεσης από τις υπόλοιπες κρατούμενες, οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει τις προθέσεις τους προς εκείνη.

Η 33χρονη «Μήδεια», που προαυλίζεται διαφορετικές ώρες από τις υπόλοιπες γυναίκες, ζήτησε και αναμένεται να λάβει στο κελί της τηλεόραση, με σκοπό να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της, αλλά και για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία της για πρόσβαση και σε τηλέφωνο, ούτως ώστε να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους.

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγώντας της τη φονική ουσία κεταμίνη δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά είχε κι άλλες… απαιτήσεις.patra 4

Συγκεκριμένα, ζήτησε να έχει στο μοναχικό κελί του πρώτου ορόφου -τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, της δόθηκαν- πιστολάκι και βούρτσα μαλλιών, ώστε να παραμένει «στην τρίχα» το διάστημα κατά το οποίο θα βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης!

Τόσο την Τρίτη όσο και χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου προαυλίστηκε μόνη της, όπως προβλεπόταν, έχοντας δίπλα της ισχυρή προστασία. Και αυτό γιατί μόλις λίγα μέτρα από τον προαύλιο χώρο στον οποίο βγαίνει εκείνη υπάρχει κι άλλος περιφραγμένος χώρος, όπου προαυλίζονται άλλοι κρατούμενοι. Ετσι, υπό τον φόβο να πεταχτούν διάφορα αντικείμενα προς το μέρος της 33χρονης, η ίδια συνοδεύεται από ικανή ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων.

«Έχω δει πολλά» λέει ο θεραπευτής της Τζωρτζίνας

Φ3 26

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την οικογένεια Δασκαλάκη και τον θάνατο των τριών παιδιών διαδέχονται η μία την άλλη, κρατώντας καθηλωμένο το πανελλήνιο, ο θεραπευτής που φρόντιζε την άτυχη Τζωρτζίνα σπάει τη σιωπή του και αφήνει σαφείς αιχμές για περιστατικά που έχει δει με τα μάτια του, αλλά δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Ο δάσκαλος του εννιάχρονου παιδιού που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ταυτόχρονα προχώρησε σε αινιγματικές δηλώσεις για την πολύκροτη υπόθεση. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως το διάστημα που φρόντιζε για την κατάσταση της Τζωρτζίνας είχε δει πολλά πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει στα μέσα ενημέρωσης.«Πονάω πολύ περισσότερο από πολλούς για το παιδί» είπε αρχικά ο θεραπευτής και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω σε κανέναν, εκτός από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στο οποίο έχω μιλήσει. Αλλά πέρα από αυτό, δεν πρόκειται να μιλήσω σε κανέναν άλλον».65196119 705478269908221 653330672512925696 n

Σε ερώτηση αν είχε δει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά ή στο σώμα της Τζωρτζίνας, ο θεραπευτής απάντησε: «Έχω δει πολλά. Είναι περιστατικά συγκεκριμένα που δεν μπορώ να σας τα πω. Σε ό,τι αφορά τους μώλωπες, εκτός από εκείνους που προκλήθηκαν από το καροτσάκι, δεν είδα κάτι άλλο, όχι. Δεν είχα δει κάποια άλλα σημάδια κακοποίησης στο σώμα της. Ωστόσο, υπήρχαν άλλα πράγματα που δεν μπορώ να σας τα πω… Με ενοχλεί πάρα πολύ και δεν θέλω να σκέφτομαι τι μαρτύρια πέρασε αυτό το παιδί. Ηταν μαχήτρια η Τζωρτζίνα».

 https://www.espressonews.gr/celebrities/318560/matoyla-fylakes-pispirigkou-dolofonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .