Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Διαλυνάς για την υπόθεση της Πάτρας: «Θα πρέπει άμεσα να γίνουν εκταφές και των άλλων δύο παιδιών»

Διαλυνάς για την υπόθεση της Πάτρας: «Θα πρέπει άμεσα να γίνουν εκταφές και των άλλων δύο παιδιών»

Για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στη «Ζούγκλα» ο Νίκος Διαλυνάς.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε σε παλαιότερη παρόμοια υπόθεση λέγοντας: «Παρόμοια περίπτωση δηλητηριάσεως τριών παιδιών από τη μητέρα τους συνέβη στη δεκαετία του ΄80 στη Θεσσαλονίκη και εξιχνιάστηκε από τον τότε ιατροδικαστή Επιβατιανό καθώς και από την τοξικολόγο Τσούκαλη. Στην περίπτωση εκείνη η μητέρα η οποία είχε χωρίσει από τον άντρα της για να τον εκδικηθεί δηλητηρίασε τα τρία παιδιά της με βαρβιτουρικά. Μάλιστα τα παιδιά είχαν νοσηλευτεί στο ΑΧΕΠΑ. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας είχαν ανιχνευτεί στο αίμα ουσίες που περιείχαν

βαρβιτουρικά και αφού απεβίωσαν από εξετάσεις που έγιναν και κυρίως από τον εγκέφαλο αλλά και από τα οστά ανεβρέθηκαν οι ουσίες αυτές των βαρβιτουρικών οι οποίες δεν εξηγούνται».

Όπως επισήμανε ο κ. Διαλυνάς «Κατά την άποψή μου θα πρέπει άμεσα να γίνουν εκταφές και των άλλων δύο παιδιών. Δεδομένου ότι μπορούν να ανιχνευθούν από τα κόκκαλα ή από τον μυελό των οστών ή από τις τρίχες ουσίες και ενδεχομένως ουσίες οι οποίες δεν συνάδουν με θεραπευτικές και είναι τοξικές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να επισπευθεί η εκταφή διότι η δυνατότητα αυτή, όσον αφορά τα κόκκαλα, δεν είναι απεριόριστη, είναι περίπου στα δύο χρόνια». 

Κλείνοντας ο Νίκος Διαλυνάς  τόνισε πως «Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι όποιες επικαλούμενες και συζητούμενες διαταραχές που κατά την άποψή μου είναι διαταραχές προσωπικότητας της φερομένης ως διαπράχθασας το έγκλημα, διότι έχουμε το τεκμήριο αθωότητας, δεν επιδρούν καθόλου στον καταλογισμό της. Στο εάν δηλαδή γνώριζε τη στιγμή που χορηγούσε την κεταμίνη ότι κάνοντας αυτό θα επέλθει ο θάνατος του παιδιού της». 

Ακούστε όλα όσα δήλωσε:

 https://www.zougla.gr/greece/article/n-dialinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.