Σάββατο, Απριλίου 2

Ο Κούλης του έστειλε όπλα και μάγκας έγινε ο Ερντογάν! Ύμνοι από τον Ζελένσκι για τον “Σουλτάνο”: «Είσαι ο εγγυητής της ασφάλειας του κράτους μας, σε ευχαριστώ!»

ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσοουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας έδωσαν «ουσιαστική ώθηση» στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες σήμερα, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση του Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο εγγυητής της ασφάλειας του κράτους μας!»
Ο Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την προθυμία του να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία. Όπως έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, «συμφώνησαν στα περαιτέρω βήματα για την ειρήνευση».

«Είχα άλλη μια συνομιλία με έναν πραγματικό φίλο της Ουκρανίας, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αξιοσημείωτο το υψηλό επίπεδο οργάνωσης των διαπραγματεύσεων των αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη. Συμφώνησε για περαιτέρω βήματα προς την ειρήνη. Ευχαριστούμε για την ετοιμότητα της Τουρκίας να γίνει ο εγγυητής της ασφάλειας του κράτους μας!».

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από ευρωπαϊκές χώρες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν μέλος της ρωσικής αποστολής στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, φέρεται να δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Αμπράμοβιτς εμφανίστηκε απρόσμενα στις συνομιλίες της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που δόθηκε από την προεδρία, ο Αμπράμοβιτς φαίνεται να κάθεται μεταξύ των παρατηρητών παρά στο κεντρικό τραπέζι των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.

«Ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας. Αντί να κοιτάμε ποιος ήταν στο τραπέζι, θα πρέπει να κοιτάμε εκ μέρους ποιου ήταν εκεί» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Εάν η Ρωσία και ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν προτίμησαν να βάλουν τον Αμπράμοβιτς στην αποστολή τους, αυτό σημαίνει ότι πιστεύουν σε αυτόν και τον εμπιστεύονται» φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με το δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Τσαβούσογλου: Εργάζεται «ειλικρινώς» για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε στο δίκτυο A Haber ότι ο Αμπράμοβιτς λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ Κιέβου και Μόσχας από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και εργάζεται «ειλικρινώς» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Φυσικά, οι επίσημες συνομιλίες είναι σημαντικές, οι διαπραγματεύσεις είναι σημαντικές, αλλά η δημόσια γνώμη είναι ευαίσθητη, όλοι θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους και υπάρχουν κανάλια που θα πρέπει να μείνουν ανοικτά μεταξύ ηγετών και χωρών. Σε αυτό, ο Αμπράμοβιτς διαδραματίζει χρήσιμο ρόλο» δήλωσε ο ίδιος.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει πει ότι ο Αμπράμοβιτς δεν ήταν επίσημο μέλος της ρωσικής αποστολής, αλλά παραδέχθηκε την παρουσία του για να «καταστούν δυνατές ορισμένες επαφές».

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f-%ce%9a%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5-%cf%8c%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%ad%ce%b3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .