Δευτέρα, Απριλίου 18

Μια ζωή καθυστερημένοι μαλάκες και κατά κανόνα απληροφόρητοι

 

Γράφθηκε τον Μάρτιο του 2013 εδω στο Φεϊσμπουκ και η σχετική ανταπόκριση δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία
Ημουνα ο μόνος, από τους πενήντα, περίπου, ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στο Στρασβούργο, που έστειλε ανταπόκριση για το «ονειρο» του Πέρεζ
Γι’ αυτό και απαξιώ ν’ ασχολούμαι με τους διάφορους «σαλιάρηδες» εδώ μέσα, που ξύπνησαν απότομα
Μια ζωή καθυστερημένοι μαλάκες και κατά κανόνα απληροφόρητοι
Αμαρτία εξομολογουμένη...
Να σας πώ λοιπόν την αμαρτία μου...
Σήμερα αισθάνθηκα ασήμαντος, ανήμπορος, ως ο τελευταίος μαλάκας της οικουμένης, ως ένας άνθρωπος-δημοσιογράφος που δεν μπορεί τίποτα να αποτρέψει και τίποτα να ανατρέψει.
Είδα κι' ακουσα τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, να μιλάει σε μία παραδόξως κατάμεστη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου και να εκθέτει το όραμα του, για το πως, κατά την γνώμη του, μπορεί να διακυβερνηθεί πιο αποτελεσματικά η Οικουμένη.
Ο πρόεδρος ενός κράτους που, όπως ο ίδιος ομολόγησε, δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, δεν έχει ούτε καν νερό για αρδευτικές καλλιέργειες και που στηρίζει την ύπαρξη του στην υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα.
Ενός κράτους που, παρά τα όσα προβλέπουν οι συνθήκες του ΟΗΕ, κατέχει πυρηνικά οπλα και έχει κατορθώσει, μέσω των ανεκτών από όλους παράνομων εποικισμών, να επεκτείνει τα εδάφη του μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Διαπράτοντας μαζικές δολοφονίες αόπλων Παλαιστινίων, στο όνομα της επιτευξης μιας ειρήνης με τους γείτονες κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.
Την ώρα λοιπόν που όλη η οικουμένη υποφέρει απο τα δεινά που επέφερε η παγκοσμιοποίηση, αυτός ο άνθρωπος ανερυθρίαστα δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι..ημιτελής, διότι δεν κατόρθωσε να επιβάλλει και μία παγκόσμια διακυβέρνηση.
Την ώρα πόυ ο ρατσισμός , η ξενοφοβία και τα εγκλήματα μίσους στην Ευρώπη είναι στην ημερήσια διάταξη, αυτός ο άνθρωπος διαπίστωσε ότι “ παγκοσμιοποίηση έθεσε τέρμα στο ρατσισμό”
Υπάρχει, είπε, εναλλακτική λύση για το πρόβλημα της Οικουμενικής Διακυβέρνησης.
Μία Κοινοπραξία, μεταξύ ΕΕ, Ισραήλ και ...πολυεθνικών εταιριών, που θα καλύψει το έλλειμμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης της Οικουμένης.
Είπε, δηλαδή, μ' άλλα λόγια να βάλλουμε στο παιχνίδι της οικουμενικής διακυβερνησης και τις πολυεθνικές εταιρίες που, τι σύμπτωση, ελέγχονται στην πλειοψηφία τους από εβραϊκά κεφάλαια.
Μη μασάτε, μας είπε κι' αυτός, οι πολυεθνικές εταιρίες δεν επιβάλλουν την θέληση τους στους πολίτες αλλά απλώς γνωστοποιούν στους πελάτες τους τις δυνατότητες τους.
Κι' ενώ θα περίμενα έναν ευρωβουλευτή να σηκωθεί και να του πεί “τι είναι αυτά που μας λές ρε καραγκιόζη”, είδα σύσσωμο το Σώμα της ευρωβουλής να τομ καταχειροκροτεί όρθιο και επί μακρόν μετά το τέλος της ομιλίας του.
Γι' αυτό σας λέω , αισθάνθηκα ως ο τελευταίος μαλάκας της Οικουμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .