Παρασκευή, Απριλίου 22

Αποκάλυψη: Νέες αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά αγαθά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Αποκάλυψη: Νέες αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά αγαθά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντων, όπως στα κρέατα, στο αλεύρι και στα οπωροκηπευτικά καταγράφονται από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά, με την κυβέρνηση να μένει απαθής – Σε ποια αγαθά αυξήθηκαν οι τιμές μέσα σε λίγες ώρες – «Εξανεμίζεται» πριν ακόμη δοθεί η αύξηση των 43 ευρώ στους χαμηλόμισθους

Την ώρα που, υποτίθεται, η κυβέρνηση, διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη υποτίθεται ότι «κυνηγά» την αισχροκέρδεια, σε νέες ανατιμήσεις – «φωτιά» προχώρησαν, σιωπηρά, αλυσίδες σούπερ μάρκετ από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, αυξάνοντας (αδικαιολόγητα;) βασικά αγαθά από 30 λεπτά έως και ένα ευρώ -ή και περισσότερο- επιπλέον!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του antinews, οι αναπροσαρμογές στις τιμές των πλέον βασικών προϊόντων άρχισαν να καταγράφονται από τη μεγάλη Δευτέρα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ αυξήσεις που φτάνουν έως τα… 0,90 με 1 ευρώ (ή και περισσότερο!) πραγματοποιήθηκαν στο αλεύρι, στο γάλα και στα τυριά, στα κρέατα και στα οπωροκηπευτικά, με τις ντομάτες και τα μαρούλια να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των «σιωπηρών» ανατιμήσεων της Εβδομάδας των Παθών…

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, τη Μεγάλη Δευτέρα, ένα κιλό γραβιέρα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έκανε 12,50 ευρώ. Μια ημέρα μετά, τη Μεγάλη Τρίτη, η τιμή της είχε αυξηθεί στα 14,15 ευρώ το κιλό, δηλαδή η τιμή της είχε ανέβει μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά 1,65 ευρώ ή κατά 13,2%!!

Εξανεμίζεται πριν ακόμη δοθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Αν και οι αυξήσεις αυτές για πολλούς είναι αναιτιολόγητες, η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνουν πως είναι σε εξέλιξη ένα… ανελέητο κυνήγι κατά της αισχροκέρδειας, μοιάζει να «κοιτά» απέναντι από το πρόβλημα. Τα καρτελάκια με τις τιμές των βασικών αγαθών αλλάζουν καθημερινά από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά, χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση από τους αρμοδίους.

Υπό τις συνθήκες αυτές, μοιάζουν να «εξανεμίζονται» εκ των προτέρων τα 43 ευρώ επιπλέον (βλ. «Κατώτατος μισθός: 43 ευρώ αύξηση από 1/5/2022 – Τα μεικτά και τα καθαρά ποσά») που θα πρέπει να λάβουν στα τέλη Μαΐου οι μισθωτοί που παίρνουν τον κατώτατο μισθό (μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αναπροσαρμογή της ελάχιστης αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα κατά 7,5%). Η αγοραστική δύναμη τόσο των χαμηλόμισθων όσο και των κατά την κυβέρνηση «πλούσιων» – αμειβόμενων με 1.000 έως και 1.500 ευρώ τον μήνα, μεικτά, θα έχει όλο και λιγότερα προϊόντα.

Prev Post

Αμετανόητος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν να μοιράζει ελεημοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .