Δευτέρα, Απριλίου 25

Τζούλια Ρόμπερτς: Pretty Woman στα 50 και χωρίς λίφτινγκ

julia-roberts-pretty-woman-1

Μαρίλη Ευφραιμίδη

Η ιστορία της Μάρθας Μίτσελ που ξεσκέπασε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στην τηλεόραση, με την Τζούλια Ρόμπερτς να περνάει σε μία νέα φάση ωριμότητας, τόσο καλλιτεχνικής όσο και προσωπικής, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες μεγαλώνουν με χάρη μόνο όταν χαίρονται αληθινά τη ζωή

Η Μάρθα Μίτσελ, μία κοσμική κυρία με αξάν από το Αρκάνσας, μαλλί-λάχανο, γυαλιά πεταλούδα και φουντωτό γουναρικό, είναι η γυναίκα που ξεσκέπασε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Ως σύζυγος του εισαγγελέα Τζον Μίτσελ, στενού συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, ήταν η πρώτη που αντιλήφθηκε τι κρυβόταν πίσω από την εικονική διάρρηξη του 1972 και με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της βγήκε να πει την αλήθεια. Κατά συνέπεια, ο γάμος της διαλύθηκε, ο άνδρας της πήγε φυλακή και η καριέρα του προέδρου έληξε. «Αν δεν υπήρχε η Μάρθα Μίτσελ, δεν θα είχε συμβεί το Γουότεργκεϊτ», ομολόγησε σε συνέντευξή του το 1977 ο Νίξον.
julia-roberts-pretty-woman-2
Η μεταφορά της πληθωρικής αυτής προσωπικότητας στην τηλεόραση έκανε την Τζούλια Ρόμπερτς να βγει από την κουζίνα της βίλας του Μαλιμπού όπου ψήνει κάθε πρωί πάνκεϊκ για τα τρία παιδιά της και να πει το «ναι» στην πρόταση να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον επίσης αγνώριστο, για τις ανάγκες της σειράς, Σον Πεν. Το «Gaslit» θ’ αρχίσει να προβάλλεται την Κυριακή 24 Απριλίου στο συνδρομητικό κανάλι Starz, όπου όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους για να δουν το καινούριο χολιγουντιανό θρίλερ με σασπένς Ορσον Γουέλς και αισθητική «Mad Men». Κι έτσι, 22 χρόνια μετά το Οσκαρ για τη μαχητική βοηθό δικηγόρου Εριν Μπρόκοβιτς, η Τζούλια φτιάχνει ακόμη έναν ρόλο βασισμένο σε μία αληθινή γυναίκα που έδωσε τα πάντα στη ζωή της για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στα 54 της, με όλα τα σημάδια της ωριμότητας να διαγράφονται περήφανα στο πρόσωπό της, επιλέγει ηρωίδες που ταιριάζουν στην ηλικία της, σε αντίθεση με άλλες, επίσης οσκαρικές, συναδέλφους της που επιστρατεύουν όλα τα όπλα της επιστήμης για να κερδίσουν μία επιδερμίδα χωρίς παρελθόν.
julia-roberts-pretty-woman-3

Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Εδώ όμως υπάρχει παρελθόν. Υπάρχει μία παιδική ηλικία που μπορεί να μην ήταν ευχάριστη, να θύμιζε περισσότερο Εριν Μπρόκοβιτς παρά Μάρθα Μίτσελ, έδωσε όμως στη Ρόμπερτς τα μαθήματα που τη διαμόρφωσαν. Οι γονείς της, ηθοποιοί περιφερειακής εμβέλειας στην Ατλάντα της Τζόρτζια, αφού απέκτησαν τρία παιδιά, χώρισαν. Η μητέρα της στη συνέχεια παντρεύτηκε έναν άνθρωπο που αποδείχθηκε προβληματικός, συχνά άνεργος και δυστυχώς βίαιος, με κακοποιητική συμπεριφορά.

Καθώς ο πατέρας Ρόμπερτς αρρώστησε με καρκίνο και πέθανε όταν η Τζούλια ήταν 10 ετών, το μόνο που της απέμεινε ήταν η καινούρια της οικογένεια με μία μικρή αδελφή που εθίστηκε στα ναρκωτικά και αργότερα πέθανε από υπερβολική δόση. Ωστόσο η ίδια είχε επιλέξει τον δρόμο της και μόλις τελείωσε το σχολείο πήγε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρό της, το οποίο δεν έφτανε μακρύτερα από διαφημιστικά σποτ και κάποια ρολάκια στην τηλεόραση.
julia-roberts-pretty-woman-4
julia-roberts-pretty-woman-7
Είκοσι δύο χρόνια μετά το Οσκαρ για τη μαχητική Εριν Μπρόκοβιτς, η Ρόμπερτς ενσαρκώνει ακόμα μία αληθινή γυναίκα που έδωσε τα πάντα για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη Μάρθα Μίτσελ
Το 1989 περνάει κάστινγκ για τον ρόλο μιας πόρνης, της Βίβιαν Γουόρντ, στο σκοτεινό δράμα με τον τίτλο «3000», το οποίο, σύμφωνα με το σενάριο, είναι σε δολάρια το ποσό που πληρώνει ο πλούσιος επιχειρηματίας Εντουαρντ Λιούις για μία εβδομάδα μαζί της. Το πρόβλημα είναι ότι τρεις ημέρες μετά τις υπογραφές, η εταιρεία παραγωγής Vestron Pictures πτωχεύει και το όνειρο της Τζούλια παγώνει. Η μοίρα όμως θα αλλάξει και πάλι δρόμο όταν τα δικαιώματα θα περάσουν τελικά στην Disney και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γκάρι Μάρσαλ, ο οποίος θεωρεί υποχρέωσή του να δώσει μία ευκαιρία στο κορίτσι που είχε αρχικά τον ρόλο της πρωταγωνίστριας.

Το σκοτεινό δράμα γίνεται μία ρομαντική κομεντί και η Ρόμπερτς αναδεικνύεται σε Pretty Woman δίπλα στον Ρίτσαρντ Γκιρ. Ο ενθουσιασμός της όταν περπατάει στο Rodeo Drive για πρώτη φορά είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της Σταχοπούτας-Βίβιαν. Και η νοοτροπία της το ίδιο κουλ, χαλαρή και ζεν. «Σ’ ένα χώρο όπου όλοι είναι ανταγωνιστικοί και φιλόδοξοι, εγώ είχα πάντα μια διαφορετική στάση», λέει η Ρόμπερτς. «Οταν έχανα έναν ρόλο έλεγα στον εαυτό μου “μα βέβαια, κι εγώ την άλλη θα διάλεγα”. Πραγματικά πίστευα ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Εχω εμπιστοσύνη στο πεπρωμένο. Η τακτική μου είναι να μην έχω τακτική και η αλήθεια είναι ότι αυτή η μέθοδος με δικαιώνει πάντα. Εχω πολύ έντονη διαίσθηση, ακολουθώ πάντα το ένστικτό μου».
julia-roberts-pretty-woman-5
julia-roberts-pretty-woman-6
Με τον συμπρωταγωνιστή της και αγνώριστο για τις ανάγκες της σειράς Σον Πεν. Το «Gaslit» θ’ αρχίσει να προβάλλεται την Κυριακή 24 Απριλίου στο συνδρομητικό κανάλι Starz
Το ένστικτό της την ανέβασε στην πρώτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ για πολλά χρόνια μέχρι που από το 2009 αυτού του είδους τα πρωτεία σταμάτησαν να την αφορούν. Μετά τα γυρίσματα του «Eat Pray Love» στο Μπαλί και την Ινδία ασπάστηκε τον ινδουισμό, μία φιλοσοφία που φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στη δική της στάση ζωής από τον καθολικισμό με τον οποίο ανατράφηκε, και έδωσε στα παιδιά της από ένα δεύτερο ινδουιστικό όνομα.

Η ίδια, πάντως, λέει ότι η μεγάλη αλλαγή στη ζωή της ξεκίνησε λίγα χρόνια νωρίτερα, από τη γνωριμία με τον κάμεραμαν Ντάνιελ Μόντερ, τον άνδρα που έβαλε τέλος στις περιπλανήσεις της με παρτενέρ όπως ο Λίαμ Νίσον, ο Κίφερ Σάδερλαντ, ο Μάθιου Πέρι και ο Μπέντζαμιν Μπρατ, και έγινε ο πατέρας των παιδιών της. «Βρήκα τον άνθρωπό μου. Οταν σκέφτομαι τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή μου ν’ αξίζει, η απάντηση είναι εκείνος».
julia-roberts-pretty-woman-8
Φέτος η Τζούλια Ρόμπερτς γιορτάζει με τη Lancôme τα 10 χρόνια του αρώματος La Vie est Belle με την επετειακή έκδοση του Oui, La Vie est Belle υποστηρίζοντας έτσι και το δικό της μανιφέστο της ευτυχίας
Η απόδειξη είναι το χαμόγελό της όταν βρίσκεται στην αγκαλιά του, όχι ποζάροντας στο κόκκινο χαλί. Αυτή η σταρ δεν είναι η τυπική θιασώτης των events και έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε haute couture για να πάει σε γκαλά. Η ευτυχία της φαίνεται από τις αφιλτράριστες φωτογραφίες στο Instagram, με τον άνδρα της ή με τα παιδιά της, σε στιγμές ξεγνοιασιάς, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Το ντεκόρ δεν έχει πολυέλαιους, αλλά την αμμουδιά του Μαλιμπού μπροστά από το σπίτι τους. Η εικόνα μιας γυναίκας που αγαπάει τη ζωή της είναι σίγουρα μία έμπνευση, ένας μυστικός κώδικας με τον οποίο η Τζούλια Ρόμπερτς επικοινωνεί με τις ομοϊδεάτισσες όλου του κόσμου.

«Παρ’ όλα τα πρότυπα που επικρατούν στο Χόλιγουντ, έχω πάρει ένα μεγάλο ρίσκο με το να μην κάνω λίφτινγκ. Στον κόσμο μας επικρατεί ο πανικός των γυναικών που δεν δίνουν ούτε μια ευκαιρία στον εαυτό τους να δουν πώς θα είναι όταν μεγαλώσουν. Η προσπάθειά μου να συμφιλιωθώ με τη διαδικασία της γήρανσης είναι συνειδητή. Εχω αποδεχθεί ότι πρόκειται να συμβεί είτε μου αρέσει είτε όχι».

Αυτή της η άποψη για την ομορφιά την έφερε κοντά στις αξίες της Lancôme. Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και από το 2010 είναι μούσα της εταιρείας, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων προσώπων που αγκάλιασαν την κουλτούρα του «aging gracefully» (μεγαλώνοντας με χάρη), όπως η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Τελευταία άφιξη στον πλανήτη των γυναικών που αγαπούν τη ζωή τους είναι το άρωμα Oui, La vie est belle. Ναι, η ζωή της Τζούλια είναι ωραία γιατί έτσι έχει αποφασίσει η ίδια.

Φωτογραφίες: Splashnews / Getty Images / Ideal Image

https://www.protothema.gr/gala/article/1235823/tzoulia-roberts-pretty-woman-sta-50-horis-lifting/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .