Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΥΔΑΠ κόβει την παροχή νερού για χρέη άνω των 100 ευρώ

 Νομοθετική ρύθμιση για υδρικό μοντέλο λειτουργίας ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ με σκοπό να παραμείνουν οι μετοχές στο Υπερταμείο αλλά και με αυξημένο έλεγχο του κράτους.

Οι λογαριασμοί της ΕΥΠΑΠ εμφανίζουν από αρχές του χρόνου ραγδαία αύξηση των αποσκοπών νερού, προσθέτοντας επιπλέον βάρη στους καταναλωτές.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του «businnes stories» από περίπου 3.720 παροχές που ήταν προς διακοπή τον φετινό Φεβρουάριο, τον Μάρτιο οι εντολές για διακοπές αυ΄ξηθηκαν στις 10.8666, εν΄΄ω μόνο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου προσέγγισαν τις 35000.


Το 2020 η ΕΥΔΑΠ είχε εκδώσει εντολές διακοπής σε 46.086 παροχές που αντιστοιχούσαν σε 66,2 εκατ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Εταιρεία Ύδρευσης έχει προχωρήσει σε αλλαγή των κριτηρίων βάση των οποίων προχωρεί σε διακοπή του νερού, καθώς οι εντολές γίνονται πλέον οριζόντια για οφειλές άνω των 100 ευρώ και εφόσον υπάρχουν οκτώ ανεξόφλητοι λογαριασμοί.


Οι ιδιότες θα ενημερώνονται πώς έοχυν ενταχθεί σε πρόγραμμα διακοπής. Εαν δεν ανταποκριθούν εντός 3 ή 4 ημερών, τότε η παροχή νερού κόβεται.


Σύμφωνα με πηγές από την ΕΥΔΑΠ σε αυτή την κατηγορία υπόκεινται μόνο όσοι έχουν προσκομίσει τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας.


Για τους υπόλοιπους η διακοπή γίνεται εντελώς απροειδοποίητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.