Κυριακή, Μαΐου 15

“ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ” – ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ – “Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΕ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ” – Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ! Ο ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

A Russian Yars intercontinental ballistic missile is launched during the exercises by nuclear forces in an unknown location in Russia, in this still image taken from video released February 19, 2022.  Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT.

Εκτός πυρηνικού ελέγχου βγαίνει η σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ μετά και την ένταξη της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας των προέδρων των δύο χωρών, ο Β.Πούτιν προειδοποίησε για “λάθος κίνηση”.

Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της Ρωσίας το οποίο πλέον απειλεί ανοιχτά με πυρηνικό πλήγμα το Ελσίνκι.

Οι δηλώσεις είναι πάρα πολλές και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τόσο για την Σουηδία όσο και για την Φινλανδία. Το WarNews247 συγκέντρωσε μερικές από αυτές.

Koινή συνισταμένη η απειλή που δέχεται πλέον η γενέτειρα του Β.Πούτιν, η Αγία Πετρούπολη, λόγω της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η απόσταση που χωρίζει Ρωσίας-ΝΑΤΟ σε αυτό το σημείο είναι μόλις 30 χλμ. σύμφωνα με όσα γράφει το warnews247.gr

Β.Πούτιν: Λάθος της Φινλανδίας

Το τέλος της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν ένα «λάθος», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως το τέλος της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν ένα λάθος, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απειλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μια τέτοια αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσο-φινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

 “Πυρηνική στάχτη” η Φιλανδία σε 10 δεύτερα

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Αλεξέι Ζουραβλιοφ, και στενός σύμμαχος του Πούτιν απείλησε ανοιχτά με εκτόξευση πυρηνικών όπλων τόσο τη Βρετανία όσο και την Φινλανδία.

“Η Φινλανδία , που ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ , μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα δευτερόλεπτα.

Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε ο στόχος μας είναι απολύτως νόμιμος – να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό είναι λογικό.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν το κράτος μας, ωραία: εδώ είναι ο πύραυλος Sarmat [Satan-2] για εσάς και θα γίνετε πυρηνική στάχτη εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υπάρχει.

Και η Φινλανδία λέει ότι είναι ένα με τις ΗΠΑ. Λοιπόν, μπείτε στη σειρά.

«Οι Φινλανδοί γενικά θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στη Ρωσία για την ύπαρξη του κράτους τους, για το γεγονός ότι η Φινλανδία υπάρχει ως χώρα».

«Μπορούμε να χτυπήσουμε με ένα Sarmat από τη Σιβηρία, ακόμα και να φτάσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Μπείτε στη σειρά”

«Και αν χτυπήσουμε από το Καλίνινγκραντ… ο χρόνος επίτευξης του υπερηχητικού είναι 200 δευτερόλεπτα – οπότε προχωρήστε, παιδιά…

Στα σύνορα της Φινλανδίας δεν θα έχουμε στρατηγικά όπλα, αλλά πυραύλους Kinzhal, που μπορούν να φτάσουν στη Φινλανδία σε 20 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε 10 δευτερόλεπτα».

Η Ρωσία θα ενισχύσει μαζικά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη δυτική πλευρά της.

Αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλέψει πιθανές εχθροπραξίες από την πλευρά της Φινλανδίας, τότε τώρα είναι πολύ πιθανές.

Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, χωρίς αμφιβολία.

Οι Φινλανδοί δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν μαζί μας. Λαμβάνουν περισσότερο από το 90% φυσικό αέριο, ξυλεία και πολλά άλλα από εμάς.

“Θα τους αναγκάσουν να πολεμήσουν”

«Ποιος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να πολεμήσει; Οι Φινλανδοί; Δεν φοβούνται ότι η Ρωσία τους επιτίθεται. «Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα τους αναγκάσουν να το κάνουν.

Όπως ανάγκασαν την Ουκρανία να το κάνει, προσπαθούν να αναγκάσουν την Πολωνία και τη Ρουμανία. Και, όπως δείχνει η πρακτική, τα καταφέρνουν.

Είναι αδύνατο να πούμε ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα συμπεριφερθεί απέναντί μας όπως πριν – αυτό δεν θα συμβεί. Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις.

“Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα”

Αντέχουμε για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα .

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Απλώς όχι στην επικράτειά τους.

Θα προσπαθήσουν να μην οδηγήσουν σε πυρηνικά χτυπήματα, αλλά θα προσπαθήσουν να παρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία, να πυροδοτήσουν την κατάσταση στην Ασία [και] να βάλουν φωτιά σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

Για αυτούς αυτή θα είναι μια πολύ καλή διέξοδος από την εσωτερική οικονομική κρίση, σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr.

Θα μπορούν να αποδώσουν όλα τα προβλήματά τους στον πόλεμο, όπως έκαναν ήδη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Στόχος η γενέτειρα του Πούτιν”

Βγήκαν από την κρίση τους μόνο χάρη στον πόλεμο στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος κίνδυνος: ποιος εγγυάται ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι δεν θα εκτοξευθούν; Δεν το εγγυώμαι αυτό.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ura αν η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει πρώτη με πυρηνικά όπλα, απάντησε: «Σίγουρα».

Ερωτηθείς υπό ποιες συνθήκες, απάντησε ότι αυτό θα συνέβαινε εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας, απάντησε:

“Η Φινλανδία και η Σουηδία τώρα «εντάσσονταν σε μια Συμμαχία που θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θέλουμε να τους καταστρέψουμε ως απάντηση».

H Αγία Πετρούπολη -η γενέτειρα του Πούτιν- θα μπορούσε να είναι ο πρώτος στόχος του ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

Αυτός είναι ο κύριος στόχος [προς αυτήν την κατεύθυνση]. Αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία», είπε.

«Αν οι Φινλανδοί θέλουν να καταστρέψουν ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού μας, εάν χτυπήσουν την Αγία Πετρούπολη, αυτό απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη τη Φινλανδία ως κράτος».

“Δεν θα υπάρξουν χειρονομίες καλής θέλησης”

Για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μίλησε και ο πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών «Nativ», Ρωσο-ϊσραηλινός γεωπολιτικός επιστήμονας Yakov Kedmi.

Ο Kedmi δήλωσε τα εξής:

“Η Σουηδία και η Φινλανδία θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες στη Μόσχα που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν το τίμημα για την υποστήριξη της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά αντί για ευγνωμοσύνη, οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να μην δώσουν δεκάρα για τον ειρηνικό γείτονά τους και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας του και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

“Θα υπογράψουν ξανά συμφωνία παράδοσης”

Μήπως οι Σουηδοί ξέχασαν πώς κύλησαν στα πόδια της [Σοβιετικής Πρέσβειρας]

Αλεξάνδρα Κολοντάι, παρακαλώντας την να πείσει τον Στάλιν να μην τιμωρήσει την Σουηδία για την υποστήριξή της Ναζιστική Γερμανία;

Την παρακαλούσαν!

Και ο Στάλιν τους λυπήθηκε, αλλά μάταια! Λυπήθηκε και τους Φινλανδούς.

Ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα υπογράψουν την συμφωνία παράδοσης, δεν θα υπάρχουν χειρονομίες καλής θέλησης και καμία επιθυμία να τους συναντήσουμε στα μισά του δρόμου με την ελπίδα ότι θα το καταλάβουν αυτό.

Κρίνοντας από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που κατανοούν μόνο την ωμή βία και δεν ξέρουν πώς να είναι ευγνώμονες για την καλοσύνη που εισέπραξαν.

Καταλαβαίνουν μόνο ένα πράγμα!

Η Φινλανδία έγινε αυτό που έγινε μόνο χάρη στην Σοβιετική Ένωση».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%98%ce%91-%ce%94%ce%95%ce%99%ce%9e%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%9d%ce%91-%ce%95%ce%9b%ce%95%ce%9f%ce%a3-%ce%91%ce%a1%ce%a7%ce%99%ce%a3%ce%95-%ce%97/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .