Κυριακή, Μαΐου 15

ΕΠΙΒΙΩΣΗ : Πώς Να Προετοιμαστείτε Για Ελλείψεις Τροφίμων, Σε Δύσκολες Στιγμές Με Έναν Ελάχιστο Προϋπολογισμό : Συμβουλές Προετοιμασίας

ΑΠΌ ΤΟΝ TYLER DURDEN

Από τον Allan Stein των Epoch Times,

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να προετοιμαστούν για αβέβαιους καιρούς μέχρι να είναι πολύ αργά. Είναι η παραβολή “μυρμήγκι και ακρίδα” γραμμένη σε ανθρώπινη κλίμακα.

“Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο φόβος είναι ένα μεγάλο κίνητρο, δεν ευνοεί τις έξυπνες αποφάσεις”, δήλωσε η Diane Vukovic στο Primalsurvivor.com, ένας διαδικτυακός ιστότοπος προσωπικής ετοιμότητας.

“Ανεξάρτητα από το πόσο τρομοκρατημένοι είστε για ένα συγκεκριμένο γεγονός που συμβαίνει, πρέπει ακόμα να προχωρήσετε στην προετοιμασία με ήρεμο, λογικό τρόπο”, δήλωσε ο Βούκοβιτς στους Epoch Times.


Μια αποθήκη στοιβαγμένη με φαγητό εμφανίζεται σε ένα ράντσο preppers στο Mathias, Δυτική Βιρτζίνια, στις 13 Μαρτίου 2020.

Από τη στιγμή που θεωρήθηκε μια περιθωριακή “θεωρία συνωμοσίας”, η ιδέα της ετοιμότητας έχει γίνει κυρίαρχη καθώς ξεδιπλώνονται τα παγκόσμια γεγονότα. Πολλοί διαδικτυακοί “προπαρασκευαστές” έχουν πει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό Αμερικανών προετοιμάζεται για πιθανές ελλείψεις τροφίμων και πολιτικές αναταραχές. Ωστόσο, η ανησυχία μεταξύ των επίδοξων προετοιμαστών για ένα περιορισμένο εισόδημα είναι το κόστος προετοιμασίας σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.

Τα καλά νέα είναι ότι η προετοιμασία εξακολουθεί να είναι σχετικά φθηνή, είπε ο Βούκοβιτς.

“Οι πιθανότητες είναι ότι δεν χρειάζεστε μια ακριβή μάσκα αερίων, αλεξίσφαιρο γιλέκο ή άλλα προκατειλημμένα εργαλεία επιβίωσης. Θα δείτε ότι οι περισσότερες προμήθειες ετοιμότητας είναι πολύ φθηνές”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

Ο κανόνας νούμερο ένα είναι μην αγοράζετε από φόβο ή πανικό.

“Προτείνω να γράψετε μια λίστα με τις πιο πιθανές καταστροφές για την περιοχή σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτές θα είναι σεισμοί, πλημμύρες, τυφώνες, πυρκαγιές και διακοπές ρεύματος. Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με τα στοιχεία που θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτές τις καταστροφές”, είπε.

Τι υπάρχει στο μενού;
Prepperwebsite.com ο οικοδεσπότης Todd Sepulveda συνιστά στους προετοιμαστές με προϋπολογισμό να ξεκινούν με ένα μενού απαραίτητων αντικειμένων, όπως ξηρά τρόφιμα και κονσερβοποιημένα προϊόντα, τα οποία εξακολουθούν να είναι άφθονα στο μανάβικο.

“Οι άνθρωποι που προσπαθούν να προετοιμάσουν την αποθήκευση τροφίμων τους μερικές φορές πηγαίνουν στο μανάβικο και αρχίζουν να αγοράζουν τυχαία αντικείμενα. Αργότερα, πρέπει να προσπαθήσουν να καταλάβουν πώς θα λειτουργήσουν όλα μαζί και θα βάλουν μαζί το δείπνο”, δήλωσε ο Sepulveda στους Epoch Times.

“Ξεκινώντας από ένα μενού βγάζει όλες τις εικασίες και διασφαλίζει ότι δεν θα αγοράσετε περιττά αντικείμενα στο μανάβικο.”

Η Sepulveda συμβουλεύει να φτιάξετε ένα μενού μιας εβδομάδας με πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για το τι τρώει συνήθως η οικογένειά σας, κάνοντας μια λίστα παντοπωλείων και διατηρώντας ένα καθαρό αντίγραφο για την επόμενη εβδομάδα.

Άδεια ράφια για ζυμαρικά εμφανίζονται σε ένα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο. 13, 2022, στο Monterey Park, Καλιφόρνια.

“Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τρόφιμα αξίας ενός μήνα ταυτόχρονα, απλά τετραπλασιάστε τη λίστα σας”, δήλωσε ο Sepulveda. “Μπορείτε να φέρετε περισσότερη ποικιλία στην αποθήκευση τροφίμων της οικογένειάς σας εάν κάνετε ένα μενού δύο εβδομάδων και διπλασιάσετε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν τρώτε τα ίδια τρόφιμα κάθε εβδομάδα.”

Η αποθήκευση τροφίμων δεν είναι δύσκολη και δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή—”απλά πρέπει να το σχεδιάσετε”, δήλωσε ο Sepulveda.

Άλλες ιστοσελίδες που απευθύνονται σε preppers όλων των επιπέδων εμπειρίας περιλαμβάνουν Graywolf Survival, διαμέρισμα Prepper, Bioprepper, μαμά με Prepper, η προετοιμασμένη, και πολλοί άλλοι.

Αυτοί οι ιστότοποι καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα θεμάτων σχετικά με την ετοιμότητα για καταστροφές—από τη δημιουργία κιτ έκτακτης ανάγκης και τσαντών σφαλμάτων, προμήθειες ιατρικών και πρώτων βοηθειών, διήθηση νερού, μαγείρεμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ηλιακή ενέργεια, και ζουν εκτός δικτύου.

“Ακόμα κι αν έχετε μηδενικά χρήματα για να ξοδέψετε, έχετε ακόμα έναν προϋπολογισμό—είναι απλώς μηδέν. Και, ναι, είναι δυνατόν να προετοιμαστούμε χωρίς απολύτως χρήματα”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

Είπε Μόλις έχετε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε, δώστε προτεραιότητα στα αντικείμενα—οι σακούλες απορριμμάτων και οι κάδοι, για παράδειγμα, είναι φθηνές ή ακόμα και δωρεάν.

“Για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε τίποτα σημαντικό, διαιρέστε τη λίστα σας σε κατηγορίες. Καθώς αγοράζετε προμήθειες, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει αντικείμενα από κάθε κατηγορία.

Οι κρίσιμες κατηγορίες Προμηθειών περιλαμβάνουν τρόφιμα και νερό, καθαρισμός νερού, υγεία και υγιεινή, θέρμανση, φωτισμός, ηλεκτρική ενέργεια, καθαρισμός καταστροφών, προσωπική ασφάλεια, και ραδιοεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης.

Ζήστε Μέσα Στα Μέσα Σας
Ακόμα κι αν δεν έχετε χρήματα για προετοιμασία, θα πρέπει να ξέρετε για την επιβίωση της άγριας φύσης και πώς να κάνετε προμήθειες ακόμη και με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό.

“Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε δωρεάν κουβάδες από τοπικά καταστήματα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτοί οι κάδοι θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως η συλλογή βρόχινου νερού ή η κατασκευή ενός βιοπαλαιστή έκτακτης ανάγκης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά κάτι που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

Εάν έχετε μικρό προϋπολογισμό, διαιρέστε τη λίστα σας σε ακριβά αντικείμενα: σόμπα προπανίου, θερμάστρα προπανίου, προσωπική ασφάλεια και φθηνά αντικείμενα όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα, μουσαμάδες, ταινία και χλωρίνη.

“Αγοράστε μερικά φθηνά αντικείμενα κάθε εβδομάδα και αφήστε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό κάθε εβδομάδα ή μήνα για να πάτε προς ακριβότερα αντικείμενα”, δήλωσε ο Βούκοβιτς. “Σκεφτείτε να ψωνίσετε σε καταστήματα λιτότητας, υπαίθριες αγορές και πωλήσεις αυλών για χαμηλότερες τιμές σε απαλά χρησιμοποιημένα αντικείμενα.”

Για όσους έχουν την τύχη να έχουν μεγάλο προϋπολογισμό, ο Βούκοβιτς συνιστά στους αρχάριους να αντισταθούν στην επιθυμία να αγοράσουν “φανταχτερά” ή “δροσερά” εργαλεία και προμήθειες από την αρχή.

“Αντ’ αυτού, κάνετε την έρευνά σας και επενδύστε σε ποιοτικά αντικείμενα που έχουν καλές κριτικές [ή] έρχονται ιδιαίτερα συνιστάται από εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει το στοιχείο. Διαφορετικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το στοιχείο που αγοράσατε είναι ακατάλληλο για τις ανάγκες σας και πρέπει να αγοράσετε ένα άλλο”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των βασικών εγγράφων σε ένα σημαντικό γεγονός που αλλάζει τη ζωή, είπε.

“Το να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών εγγράφων σας μπορεί να μην είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά θα κάνει τα επακόλουθα μιας καταστροφής πολύ λιγότερο αγχωτικά”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

“Για παράδειγμα, εάν ολόκληρο το σπίτι σας καταστραφεί σε πυρκαγιά, γνωρίζοντας τον αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας και έχοντας μια λίστα με τιμαλφή στο σπίτι θα διευκολύνει την επιστροφή χρημάτων.

“Ομοίως, αν τα παιδιά σας έπρεπε να αλλάξουν σχολεία μετά από μια καταστροφή, θα ήσασταν ευγνώμονες που δημιουργήσατε αντίγραφα των σχολικών τους αρχείων.”

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των εγγράφων σας μπορεί να γίνει φθηνά ή χωρίς κόστος, πρόσθεσε.

“Μπορείτε να τα βάλετε σε κρυπτογραφημένο USB και να το κρατήσετε σε ασφαλή τράπεζα ή σε άλλη ασφαλή τοποθεσία. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ασφαλείς πλατφόρμες αποθήκευσης σύννεφων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε”, δήλωσε ο Βούκοβιτς.

“Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των οικογενειακών φωτογραφιών σας. Εάν το σπίτι σας καταστραφεί, τουλάχιστον δεν θα χάσετε όλες τις φωτογραφίες μωρών των παιδιών σας και άλλες αναμνήσεις.”

zerohedge.com

 .triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .