Τρίτη, Μαΐου 3

Ξύδι: 9+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού

 

Το ξύδι είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μας καθώς διαθέτει και πολλές ακόμη ιδιότητες εντός κι εκτός κουζίνας. Καλλυντικές, αποσμητικές, απολυμαντικές και καθαριστικές.

Όπως αναφέρει η Dailymail, εάν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα χημικών και τοξινών στο σπίτι σας, το ξίδι είναι το κατάλληλο για εσάς προϊόν.

Το ξύδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε αλουμινένιες και η σιδερένιες επιφάνειες. Αυτά τα μέταλλα είναι αντιδρώσες επιφάνειες που θα υποστούν ζημιές από το ξύδι. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα εμπορικό υγρό πιάτων για να καθαρίσετε τα πιάτα σας και εάν πρέπει, να χρησιμοποιήσετε ξίδι για να διαλύσετε υπολείμματα από άσβεστο ή σαπούνι, μόνο σε μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ξύδι: 9+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού

Κρατάει τα λουλούδια ζωντανά

Παρατείνετε τη ζωή της ανθοδέσμη σας, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στο νερό. Αλλάξτε αυτή το μείγμα κάθε δύο μέρες για να παρέχει την απαραίτητα τροφή που χρειάζονται τα λουλούδια σας

Αναζωογονεί τα μαλλιά

Απαλλαγείτε από τα πρόσθετα που συσσωρεύονται στα μαλλιά σας και προέρχονται από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης. Έτσι, θα βελτιώσετε τη λάμψη των μαλλιών σας… με ένα απλό ξέβγαλμα. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό και ¼ φλιτζάνι ξίδι και απλώστε το σε φρεσκοπλυμένα βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε το να καθίσει για 15 με 30 δευτερόλεπτα και ξεβγάλτε το με κρύο νερό.

Περιποιείται τα δερμάτινα έπιπλα

Ανανεώστε φθαρμένους καναπέδες και καρέκλες με ένα DIY ενυδατικό κοντίσιονερ. Ανακινήστε μαζί ίσα μέρη λευκό ξύδι και βρασμένο λινέλαιο και στη συνέχεια τρίψτε το επάνω σε ένα μαλακό πανί . Περάστε με το πανί απαλά και με κυκλικές τα δερμάτινα έπιπλα. Μετά από 10 λεπτά, ξαναπεράστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί

Αντιμετωπίζει τα ζιζάνια

Ψεκάστε τα ανεπιθύμητα φυτά ή τα ζιζάνια με λευκό ξύδι. Το οξύ δρα ως ένα οικολογικό ζιζανιοκτόνο, και θα καταστρέψει την ανάπτυξη των ζιζανίων μετά από μερικές εφαρμογές.

Αφαιρεί τα κερί

Για να απαλλαγείτε από λεκέδες από κερί, ποτίστε ένα πανί με ξύδι και στη συνέχεια τοποθετήστε το πάνω στο σημείο με το κερί. Εφαρμόστε ελαφριά πίεση για λίγα λεπτά. Το ξίδι θα σπάσει και θα αποκολληθεί χωρίς να καταστρέψει την υπόλοιπη επιφάνεια.

Καθαρίζει τα πινέλα

Αφαιρέστε ξεραμένα παλιά χρώματα με αυτό το απλό τέχνασμα: Βάλτε ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη. Τοποθετούμε μέσα τα πινέλα και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να φεύγει το χρώμα, περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε τις τρίχες σε δροσερό νερό και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε τυχόν νιφάδες.

Καθαρίζει το θολωμένο γυαλί

Ποτίστε ένα απορροφητικό χαρτί ή ύφασμα με λευκό ξύδι και να χρησιμοποιήσετε το για να καλύψετε τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές επιφάνειες του γυαλιού. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, θα διαλύσει οποιαδήποτε ξένα σώματα που θόλωναν το γυαλί.

Κάνει τις πετσέτες πιο απορροφητικές

Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι στον κανονικό κύκλο ξεπλύματος σας. Το οξύ θα σπάσει τα ανόργανα άλατα, το αλάτι και άλλες χημικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στις πετσέτες σας, κάνοντας έτσι το ύφασμα πιο απορροφητικό.

Αφαιρεί τη σκουριά

Το οξικό οξύ που υπάρχει στο ξύδι, μπορεί εύκολα να διαλύσει τη σκουριά. Κάντε σαν καινούρια τα παλιά σας εργαλεία εμβαπτίζοντας τα σε μη αραιωμένο ξίδι για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια τρίψτε επίμονα οποιαδήποτε κατάλοιπα με ένα παλιό κουρέλι.

Καθαρίζει τα άλατα από τα δερμάτινα παπούτσια

Θα έχετε παρατηρήσει ίσως ότι τα δερμάτινα παπούτσια όταν βραχούν αρκετά, βγάζουν άσπρα σημάδια. Αυτά είναι άλατα που υπήρχαν στο νερό. Απλά βυθίστε ένα ύφασμα σε λευκό ξίδι και σκουπίστε τα σημάδια. Το οξύ θα αποκαταστήσει τη λάμψη. Θα διαλυθούν τυχόν υπολείμματα από αλάτι.

από healthstories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .