Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ομόφωνα ένοχοι οι δράστες της δολοφονίας Τοπαλούδη ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ομόφωνα ένοχοι οι δράστες της δολοφονίας Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Το δικαστήριο αντέκρουσε την προσπάθεια των δύο κατηγορουμένων περί μειωμένου καταλογισμού και τους  κήρυξε ένοχους, σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν.

Ψύχραιμοι άκουσαν την ετυμηγορία των δικαστών τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο συγκατηγορούμενός του από τη Ρόδο, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας Γιάννης Τοπαλούδης, συγκινημένος, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου, παρέμεινε εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι «η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δύο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειές τους αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν από κοινού». Όπως επισήμανε, «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει, θα ζούσε ακόμα, και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.