Πέμπτη, Μαΐου 26

Στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ: «Είναι ευτυχισμένος» λέει ο πατέρας του

reiner-0

Ο πατέρας του έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μικρού -

Στη Νορβηγία φαίνεται πως βρίσκεται ο μικρός Ράινερ, τον οποίο άρπαξε κουκουλοφόρος από το σπίτι που έμενε με την μητέρα του στην Κηφισιά. Πίσω από αυτήν την ενέργεια φαίνεται ότι βρίσκεται ο πατέρας του - όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω επιστολής του στον συνήγορο της μητέρας. Ο ίδιος ο πατέρας έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον Ράινερ από την Νορβηγία.

Ο πατέρας του Ράινερ λέει πως οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και πως ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία. Το παιδάκι φωτογραφίζεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και χαμογελάει στον μπαμπά του. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός Ράινερ παίζει με τα ξαδέρφια του.

reiner-1


«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του πατέρα που μίλησε αποκλειστικά στο Star το παιδί βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

reiner-2
Η κόντρα στο ζευγάρι και η τηλεργασία

Η κόντρα μεταξύ του ζευγαριού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν η μητέρα με παράνομο τρόπο, όπως την κατηγόρησε ο πρώην σύζυγος της, μετέφερε το παιδί τους στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, και μάλιστα από το 2018, εκείνος είχε την κύρια φροντίδα του, καθώς εκείνη είχε μετακομίσει για σπουδές και δουλειά σε άλλη πόλη της Νορβηγίας. Ύστερα από δικαστήρια που έγιναν στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορήθηκε για απαγωγή με την αστυνομία να αναζητά το αγόρι σε διεθνές επίπεδο. Το ίδιο το νορβηγικό δικαστήριο είχε αποφασίσει μάλιστα και η επιμέλεια του παιδιού να δοθεί εξ ολοκλήρου στον πατέρα του.

Όπως έκανε γνωστό στην συνέντευξή του ο Νορβηγός δικηγόρος, η μητέρα για όσο καιρό παρέμενε στη Νορβηγία, εργαζόταν για κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Όταν εκείνη και ο γιος της έφυγαν από τη Νορβηγία, το 2020, εξαιτίας της πανδημίας εκείνη συνέχισε την εργασία της από την Ελλάδα κάνοντας τηλεργασία.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020/2021 αμειβόταν κανονικά λαμβάνοντας όλους τους προβλεπόμενους μισθούς και τα επιδόματα. Όλα τα σχετικά έγγραφα είχαν κατατεθεί και στο δικαστήριο, σύμφωνα με την πλευρά του Ρίκι Πέντερσεν, με εκείνον μάλιστα να αντιδρά τότε έντονα, καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός πως την ώρα που εκείνη του είχε πάρει με παράνομο τρόπο το παιδί, το νορβηγικό κράτος συνέχισε να την πληρώνει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον της.

Από την άλλη, στις έρευνες που έκανε η αστυνομία το καλοκαίρι του 2020 σε επικοινωνία που είχαν με την μητέρα, εκείνη τους διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε στη Νορβηγία, μόλις τα σύνορα άνοιγαν ξανά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επικρατούσαν για τον κορωνοϊό.

«Στη συνέχεια, αρχίσαμε να επικοινωνούμε με το εκπαιδευτικό ίδρυμα για να μάθουμε αν εκείνη εξακολουθούσε να συνεργάζεται μαζί τους. Είχαμε μια ελπίδα ότι θα επέστρεφε το παιδί οικειοθελώς. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν παραπλανητικό από την πλευρά της, για να καθυστερήσει την υπόθεση της επιστροφής ώστε να κερδίσει στα ελληνικά δικαστήρια» αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν.

Τον Ιούνιο του 2021 η μητέρα του παιδιού κατηγορήθηκε και επίσημα για φοροδιαφυγή σύμφωνα με τον δικηγόρο Sjak R. Haaheim :

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας είχαμε κάνει έκκληση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα να σταματήσει να καταθέτει χρήματα στο λογαριασμό που διατηρούσε εκείνη στο εξωτερικό» χωρίς αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με το νορβηγικό δίκαιο, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολύονται ακόμα κι όταν κατηγορούνται, αλλά ο εργοδότης να περιμένει μέχρι να υπάρξει καταδίκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον 6χρονο Ράινερ

Ανακοίνωση για την υπόθεση της αρπαγής ανηλίκου στην περιοχή της Κηφισιάς (σ.σ. πρόκειται για τον 6χρονο Ράινερ) εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Τέλος με εισαγγελική εντολή το Amber Alert

Έληξε η κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τον εντοπισμό του 6χρονου στη Νορβηγία. Ο φάκελος των ερευνών ανοίγει, τα ερώτηματικά πληθαίνουν, παρά το γεγονός ότι το θρίλερ με την αρπαγή του παιδιού από την Κηφισιά τελείωσε και η ειδική προειδοποίση που εκδίδεται για τις περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων, από το Χαμόγελο του Παιδιού, απενεργοποιήθηκε.

Ανακοίνωση εξέδωσε, ειδικότερα, το Χαμόγελο του Παιδιού στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την λήξη του Amber Alert Hellas. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000».

Με γραπτή εισαγγελική εντολή σταματάει το amber alert, γνωστοποίησε, ακόμη, ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Ερωτηθείς στο OPEN για το αν έχει διασταυρωθεί η πληροφορία ότι το παιδί επέστρεψε στη Νορβηγία, ο κ. Γιαννόπουλος είπε:

«Για να δίνει η εισαγγελέας μια τέτοια εντολή, σίγουρα έχει κάποια πληροφόρηση, κάποια δεδομένα, τα οποία ωστόσο δεν γνωρίζω».

«Τελικά αυτή η διένεξη καταστρέφει τη ζωή ενός παιδιού», σχολίασε για τους γονείς του 6χρονου ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το παιδί εθεάθη σε κάμερες στο αεροδρόμιο «και μάλιστα με καπέλο», όπως είπε.
Κλείσιμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .