Κυριακή, Μαΐου 1

Αντί να πάνε σπίτια τους, χτίζουν σπίτια. Και όχι απλά σπίτια, αλλά σπιταρόνες


Του Γιώργου Χαρβαλιά

Φύλλο και φτερό» πρέπει να κάνουν οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες τις δηλώσεις του πολυμήχανου διοικητή της ΔΕΗ, αν μη τι άλλο για να ανακαλύψουν πώς και γιατί ένα χρυσοπληρωμένο ανώτερο στέλεχος του χρεοκοπημένου Ελληνικού Δημοσίου αποφασίζει να «επενδύσει» τους μέχρι τώρα μισθούς του, αλλά και αυτούς των επόμενων…

10 ετών, σε ένα ακίνητο-υπερπαραγωγή.

Αρχικά, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι εισοδήματα δήλωνε ο κ. Στάσσης στη Ρουμανία, εκεί δηλαδή από όπου τον περιμάζεψαν κάποιοι… κυνηγοί ταλέντων για να «σώσει» τη ΔΕΗ, διαμοιράζοντας τα ιμάτιά της. Αν αυτός ο πολλά υποσχόμενος νέος δήλωνε πράγματι εισοδήματα που του επέτρεπαν να ζει σαν γόνος πριγκιπικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, διερωτάται κανείς γιατί εγκατέλειψε τις προσοδοφόρες του ασχολίες για να έρθει στην Ελλάδα και γιατί, αναλαμβάνοντας θέση στη ΔΕΗ, με υποδιοικητή έναν «κολλητό» του, έσπευσε να τετραπλασιάσει τον μισθό του σε σχέση με εκείνον του προκατόχου του.

Ήταν εξαρχής προκλητικός ο κ. Στάσσης, γιατί ήρθε με αέρα θαυματοποιού, χωρίς σαφείς περγαμηνές προϋπηρεσίας και χωρίς σαφείς… τίτλους σπουδών.

Τελικά, το μόνο θαύμα που κατάφερε, ξεπουλώντας τα ασημικά της ΔΕΗ, ήταν να πολλαπλασιαστούν τα εγκεφαλικά επεισόδια στους συνδρομητές της επιχείρησης όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν τον φάκελο με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Επιλογή του Κωστή Χατζηδάκη, αλλά με ξεκάθαρη έγκριση άνωθεν, απευθείας από τον… Μωυσή, ο Στάσσης και τα άλλα καλόπαιδα του ΔΕΔΔΗΕ, που άφησαν τη μισή Αθήνα χωρίς ρεύμα στην περσινή κακοκαιρία, ανέλαβαν, εκτός από την εκποίηση της ΔΕΗ και του δικτύου της, το ξήλωμα του μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών «μεγαλοπαραγωγών». Η υποτιθέμενη μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια», την οποία ο Μητσοτάκης προσδοκούσε να υλοποιήσει πριν ακόμη και από τη… Γερμανία, αποδείχτηκε στην πρώτη κρίση ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο, που οδήγησε σε εκτίναξη τις τιμές του ρεύματος, επιτρέποντας χρηματιστηριακού τύπου παιχνίδια στις πλάτες των καταναλωτών.

Ο Στάσσης και η παρέα του, που ξαφνικά αναγκάστηκαν να βάλουν μπροστά τούς… καταραμένους λιγνίτες για να εξασφαλίσουν ισορροπία στο δίκτυο, έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν πάει σπίτια τους. Αλλά, αντί να πάνε σπίτια τους, χτίζουν σπίτια. Και όχι απλά σπίτια, αλλά σπιταρόνες! Πραγματικά μεγαθήρια, που παραπέμπουν σε θερινά ανάκτορα. Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό της επιτυχίας τους;

Φοβούμαι πως την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο ίδιος ο κ. Στάσσης. Γιατί, όταν προσελήφθη στη ΔΕΗ, η επιχείρηση ήταν αμιγώς κρατική. Και, παρά την εκχώρηση ενός ποσοστού σε αυστραλιανή κοινοπραξία, το Δημόσιο παραμένει βασικός μέτοχος. Αρα, ο κ. Στάσσης και η παρέα του σιτίζονται από την τσέπη και το υστέρημα του Ελληνα. Με τους Ελληνες φορολογουμένους, λοιπόν, καλείται να μοιραστεί το μυστικό που του επιτρέπει να τους φορτώνει όλα τα βάρη της ΔΕΗ και ο ίδιος να ξοδεύει μια περιουσία για καλοκαιρινά ανάκτορα, λες και έχει το άγγιγμα του Μίδα.

Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Το υπερπολυτελές ακίνητο αναψυχής, που στήνει αυτό το κρατικό στέλεχος σε ένα από τα ακριβότερα νησιά των Κυκλάδων, με τα υπόσκαφα και τις πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών, ξεπερνά σε κόστος κατασκευής, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, τα 3.000.000 ευρώ. Και μιλάμε μόνο για το κόστος κατασκευής.

Χωρίς τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, τα ξύλινα ντεκ, τα ατελείωτα κυβικά νερού για τις πισίνες, τη δενδροφύτευση κ.λπ. Ε, δεν θα το επιπλώσει κιόλας ο άνθρωπος το σπίτι; Κουζίνες, ψυγεία, κλιματιστικά δεν θα βάλει; Δεν θα γεμίσει και το μπόιλερ με πετρέλαιο, αφού ακόμη δεν έχουμε την ευτυχία να ζεσταινόμαστε από τις… ανεμογεννήτριες;

Λοιπόν, η εξίσωση δεν βγαίνει. Ούτε για επένδυση ούτε για προσωπική χρήση. Κάτι λείπει. Και αυτό το «κάτι» θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Στάσσης. Αμεσα. Γιατί, αν δεν το πράξει, τον λόγο έχει ο έφορος και, αμέσως μετά, ο εισαγγελέας…

Πηγή: newsbreak.gr


Follow us on Twitter
Join our Facebook page

https://theflagreport.com/anti-na-pane-spitia-tous-chtizoun-spitia-kai-ochi-apla-spitia-alla-spitarones/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.