Κυριακή, Μαΐου 15

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ετοιμάζεται να κατακτήσει φέτος το Φεστιβάλ Καννών!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ετοιμάζεται να κατακτήσει φέτος το Φεστιβάλ Καννών!

Φέτος, έπειτα από τρία χρόνια, το Φεστιβάλ των Καννών επιστρέφει στον μήνα του. Το 75o Φεστιβάλ των Καννών σηκώνει αυλαία στις 18 Μαΐου και ολοκληρώνεται δέκα ημέρες μετά, με την απονομή των βραβείων -ανάμεσά τους και του περίφημου Χρυσού Φοίνικα- στο Παλέ Ντε Φεστιβάλ από την κριτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας φέτος τέθηκε ο ηθοποιός Βενσάν Λιντόν.

Ανάμεσα στους αστέρες του Χόλιγουντ που αναμένεται να δώσουν το παρών στην Κρουαζέτ θα βρίσκεται και ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο λόγος που ο δημοφιλής τραγουδιστής θα βρίσκεται εκεί είναι η μικρού μύκους ταινία «Ο θρόνος του Ξέρξη», της Εύης Καλογηροπούλου, στην οποία ο Γιώργος Μαζωνάκης πρωταγωνιστεί.

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει στο βιογραφικό του και μια ταινία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, το «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου».

Η επίσημη περιγραφή αναφέρει τα εξής:

Στην εργασιακή δυστοπία των ναυπηγείων του Περάματος, η χρόνια απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις σε απόκοσμες προσομοιώσεις ενός καταπνιγμένου αισθησιασμού που υπερβαίνει τα ετεροκανονικά στερεότυπα της επιθυμίας. Με την υπόνοια ύπαρξης ενός πανταχού παρόντος, αλλά αόρατου ελεγκτικού μηχανισμού, ακολουθείται η αφήγηση του Γιώργου, του παλαιότερου εργάτη και υπεύθυνου στο ναυπηγείο, μέσα από την οποία σκιαγραφούνται οι ανθρώπινες σχέσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται σε μια οργουελιανή καθημερινότητα όπου το οπτικό υποτάσσει το συγκινησιακό. Ο Γιώργος, μία φορά τον μήνα, κάνει τη διαδρομή από το Πέραμα στη Σαλαμίνα απέναντι. Τόσο ο ίδιος όσο και οι νέοι εργάτες κοιτάζουν μία το βουνό του Περάματος και μία απέναντι, χωρίς να ξέρουν τι να περιμένουν ή τι θα πρέπει να κάνουν.

Στο τουλάχιστον ενδιαφέρον και σίγουρα avant garde μικρού μήκους φιλμ όπου οι ήρωες απαγορεύεται να αγγίξουν ο ένας τον άλλο, εκτός από τον Μαζωνάκη πρωταγωνιστούν η Αντζελα Μπρούσκου, η Ξένια Ντάνια και ο Λορένζο Σαρζάν.

 govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .