Σάββατο, Μαΐου 28

Θεραπεία για την ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων


Ανακαλύψτε μια νόστιμη και εντελώς φυσική θεραπεία για την ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεών σας.

Η ενδυνάμωση των οστών σας δεν χρειάζεται να απαιτεί εξειδικευμένη γνώση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και άλλες φυσικές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπλήρωμα ή ως η βασική σας θεραπεία.

Δεδομένου ότι τα οστά και οι αρθρώσεις είναι η στήριξη του σώματος, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε οποιαδήποτε δυσφορία ή ασθένεια τα επηρεάζει, έτσι ώστε να μην επηρεάσουν τις

καθημερινές σας δραστηριότητες ή να επιδεινωθεί η κατάστασή τους με την πάροδο του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε περιορισμούς ή μια μείωση της ποιότητας της ζωής σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σώμα καταπονείται προοδευτικά καθώς περνούν τα χρόνια. Συχνά, οι πόνοι των οστών και των αρθρώσεων εμφανίζονται ως συνέπεια μιας φλεγμονώδους διαδικασίας, μολύνσεων, τραυμάτων και μιας μεγάλης ποικιλίας χρόνιων παθήσεων.

Αν και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν, συνήθως εμφανίζονται σε όλους σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Όταν συμβεί αυτό, μετά από μια συνάντηση με έναν ειδικό, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες μεθόδους για να ενισχύσετε τα οστά και τις αρθρώσεις σας.

Είτε έχετε ήδη μια ιατρική συνταγή είτε όχι, οι περισσότερες εναλλακτικές για την ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων αποτελούνται από ένα συνδυασμό καλών συνηθειών ζωής και φυσικών θεραπειών ώστε να βοηθήσουν στην πρόληψη επιπλοκών.

Στη φύση υπάρχουν αρκετές πηγές που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία. Στην πραγματικότητα, πολλά εργαστηριακά φάρμακα βασίζονται σε φυσικά συστατικά ή, τουλάχιστον, προσπαθούν να συμπεριλάβουν κάποια στη σύνθεσή τους, όπως φυτά, σπόρους, έλαια κ.λπ.

Μια φυσική επιλογή για την ενδυνάμωση των οστών


 


 

Στη συνέχεια, προτείνεται μια επιλογή φυσικής θεραπείας που περιέχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία, μόλις απορροφηθούν από το σώμα σας, θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τα οστά σας και να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα άρθρωσης. Για να γίνει αυτό, συνδυάζονται οι ιδιότητες ορισμένων σπόρων με συστατικά όπως μέλι, σταφίδες και ζελατίνη για την παραγωγή μιας πηγής θρεπτικών ουσιών ικανών να μειώσουν τη φλεγμονή και την ταλαιπωρία.

Επιπλέον, αυτή η φυσική θεραπεία ξεχωρίζει λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυσικά ένζυμα, φυτικές ίνες και αμινοξέα, η απορρόφηση των οποίων ενισχύει τα οστά και τις αρθρώσεις και μειώνει τον κίνδυνο επανάληψης των προβλημάτων. Παρέχει επίσης τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Ασβέστιο και μαγνήσιο, βασικά μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών, ειδικά όταν αυτά τείνουν να υποφέρουν από φθορά.
  • Παρέχει μικρές ποσότητες καλίου, ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά που εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου και βοηθά στην αποφυγή της κατακράτησης υγρών.
  • Επίσης έχει μια σημαντική ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία, όπως ίσως γνωρίζετε, βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των οστών και των κυκλοφορικών προβλημάτων.
  • Επιπλέον, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής αξίας, καθώς και βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη διατήρηση της παραγωγής κολλαγόνου για την προστασία των αρθρώσεων.
  • Επιπλέον, αυτή η φυσική θεραπεία ενεργοποιείται αν τη λαμβάνετε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδρασή της συμβάλλει στη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής απόδοσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνταγή για την ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων


Συστατικά

  • 2 κουτ. γλ. σπόροι κολοκύθας
  • 2 κουτ. γλ. σουσάμι
  • 2 κουτ. γλ. της μη αρωματισμένη ζελατίνη
  • 5 κουτ. γλ. λιναρόσπορος
  • 3 κουτ. γλ. σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι μέλι

Παρασκευή

Κατ ‘αρχάς, βάλτε τους σπόρους σε ένα μπλέντερ και προσθέστε τη μη αρωματισμένη ζελατίνη μαζί με τις σταφίδες και το μέλι. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τα συστατικά με τη μέγιστη ταχύτητα για 2 ή 3 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς σβόλους. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο.


Κατανάλωση

  • Κατά προτίμηση πιείτε το με άδειο στομάχι.
  • Πιείτε ένα σφηνάκι από αυτό πριν το μεσημεριανό και, αν το επιθυμείτε, και  πριν το δείπνο.
  • Συνεχίστε αυτή την πρόσληψη για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ώστε να αρχίσει να δρα.
  • Αυτό το φάρμακο μπορεί να αραιωθεί σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό για να είναι ευκολότερο να το καταναλώσετε.
  • Φυλάξτε το στο ψυγείο (για έως και δύο μήνες).

Για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα αυτής της φυσικής θεραπείας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε καλές διατροφικές συνήθειες. Με αυτή την έννοια, συμβουλεύουμε επίσης τα εξής:

  • Περιορίστε την κατανάλωση των αναψυκτικών, του ‘γρήγορου φαγητού’, του νατρίου και της ζάχαρης.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, άπαχου κρέατος και ολικής αλέσεως.
  • Καταναλώνετε φυτικά γάλατα (κατά προτίμηση εμπλουτισμένα με ασβέστιο και μαγνήσιο) για την ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων.
  • Εάν έχετε κάποια φλεγμονή και κατακράτηση υγρών, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και διουρητικά ροφήματα.
  • Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, συμπληρώστε τη διατροφή σας με ένα πλάνο άσκησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις φυσικές σας ικανότητες.
Νιώθετε πόνο και βάρος στις αρθρώσεις σας; Ανησυχείτε για τα προβλήματα οστών; Εμπρός να προετοιμάσετε αυτό το φυσικό φάρμακο στο σπίτι. Θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στο να σας κρατήσει δυνατούς και υγιείς.


Με Υγεία


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .