Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Συμφωνία Β.Πούτιν & Α.Βούτσιτς για φ.α.: Η Σερβία θα το αγοράζει δέκα φορές φθηνότερα από ότι το αγοράζει η Ελλάδα!

Η Αθήνα θα αγοράζει το αμερικανικό LNG σε εξαπλάσιες τιμές και θα το πληρώνουν οι Έλληνες!

Η Σερβία έκλεισε συμφωνία αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου μόλις στο 10% της τιμής που το αγοράζει η Ελλάδα ως χώρα «μη φίλος της Ρωσίας», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την συμφωνία ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σχετικά: «Πετύχαμε μία καλή συμφωνία. Η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση την τιμή του αργού πετρελαίου και θα κυμαίνεται από 310 έως 408 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια και θα αφορά την προμήθεια ποσότητας 2,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Η Σερβία θα πληρώνει το φυσικό αέριο έως και δέκα φορές φθηνότερα από τους γείτονές της»

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του επισήμανε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Μόσχα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, το γνωρίζει το Κίεβο όπως και τα κέντρα εξουσίας των δυτικών χωρών».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το Κόσοβο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

pronews.gr στο Instagram

Σύμφωνα, με τον Σέρβο πρόεδρο οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τριετές συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου.

 https://www.pronews.gr/kosmos/tilefoniki-epikoinonia-v-poutin-a-voutsits-i-rosia-tha-synexisei-na-efodiazei-me-fysiko-aerio-tin-servia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.