Κυριακή, Μαΐου 1

ΗΠΑ και Πολωνία σχεδιάζουν τη διαίρεση της Ουκρανίας

 Οι Ουκρανοί θα πρέπει να κρεμάσουν τον Ζελένσκυ. Τους κατέστρεψε. Ο σκοτεινός άνθρωπος των ξένων... Ο "φιλήκοος των ξένων"

Η Πολωνία εξυπηρετεί τα εθνικά της συμφέροντα εις βάρος των δικών μας, όπως φαίνεται. Λάβρος για τη Ρωσία, τσιμουδιά για την Τουρκία. 

Τι κάνουν άραγε αυτά τα "μικτά ζευγάρια" στα εθνικά συμφέροντα, είναι να διερωτάται κανείς...


Ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας λέει ότι οι ΗΠΑ και η Πολωνία σχεδιάζουν τη διαίρεση της Ουκρανίας

Το ισχυρότερο μήνυμα από τη Μόσχα ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει με την αναγκαστική διχοτόμηση της Ουκρανίας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Ο αρχηγός κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγόρησε την Πέμπτη τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ότι σχεδιάζουν να αποκτήσουν μια σφαίρα επιρροής στην Ουκρανία, κάτι που σύμφωνα με το Reuters αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη από πλευράς Μόσχας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει με μια αναγκαστική διχοτόμηση της Ουκρανίας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.


Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), επικαλέστηκε αδημοσίευτες πληροφορίες που, όπως είπε, έδειχναν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, σχεδίαζαν να αποκαταστήσουν τον πολωνικό έλεγχο σε τμήμα της δυτικής Ουκρανίας.


«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία επεξεργάζονται σχέδια για τη δημιουργία αυστηρού στρατιωτικού και πολιτικού ελέγχου της Πολωνίας στις ιστορικές της κτήσεις στην Ουκρανία», είπε ο Ναρίσκιν σε μια σπάνια δήλωση που κυκλοφόρησε από το SVR.


Η Πολωνία είχε κατά διάφορα διαστήματα στο παρελθόν στην επικράτειά της ορισμένα εδάφη που αποτελούν πλέον μέρος της Ουκρανίας. Η Δυτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Λβιβ, απορροφήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση στο τέλος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου.


Το SVR είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν με την Πολωνία ένα σχέδιο βάσει του οποίου πολωνικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ θα εισέρχονταν σε περιοχές της δυτικής Ουκρανίας όπου η πιθανότητα σύγκρουσης με τις ρωσικές δυνάμεις ήταν χαμηλή.


Το SVR, το οποίο μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 ανέλαβε τις περισσότερες από τις αρμοδιότητες κατασκοπείας της KGB στο εξωτερικό, δεν δημοσίευσε τα στοιχεία του και το Reuters δεν μπόρεσε να τα επαληθεύσει.


Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει τα σχόλια του Ναρίσκιν την Πέμπτη.


Η Πολωνία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας στην αντίστασή της στη ρωσική εισβολή, στέλνοντας όπλα πέρα ​​από τα σύνορα. Επίσης έχει δεχτεί περίπου τρία εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.


Ένας ανώτερος Ρώσος βουλευτής, ο γερουσιαστής Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι η Πολωνία σχεδιάζει να θέσει υπό τον έλεγχό της εδάφη της Ουκρανίας. Δεν παρέθεσε πάντως κανένα στοιχείο για τον ισχυρισμό.


Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Ουκρανία οδεύει προς μια διάσπαση σε πολλά κράτη εξαιτίας αυτού που χαρακτήρισε ως την απόπειρα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το Κίεβο για να υπονομεύσουν τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .