Κυριακή, Μαΐου 1

Νέο επίδομα ΦΤΩΧΕΙΑΣ; «Κάρτα τροφίμων» 200 ευρώ για αγορές από σούπερ μάρκετ μελετά η κυβέρνηση

 Στην ανάληψη νέων μέτρων στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας που μαστίζει την αγορά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να καταβληθεί προς τους χαμηλόμισθους μια επιταγή ύψους 200 ευρώ την οποία θα χρησιμοποιήσουν

για την αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.


Το δεύτερο σενάριο είναι να δοθεί στους πολίτες που πλήττονται περισσότερο οικονομικά, μια «κάρτα τροφίμων» (στα πρότυπα της κάρτας καυσίμων για την αγορά βενζίνης ή πετρελαίου για τα οχήματα) την οποία θα εξαργυρώσουν επίσης στα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.


Όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το εάν και κατά πόσο θα εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση θα εξαρτηθεί από τη χρονική διάρκεια της ακρίβειας, τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν και του ύψους της επιδότησης που θα συνεχίζει να δίνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος προκειμένου να μην εκτιναχθούν ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .