Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Η Ρωσία πλήρωσε ομολογιούχους με δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθέματά της - Αστειότητες τα περί χρεοκοπίας


Πληρωμές για δύο κρατικά ομόλογά της, έκδοσης εξωτερικού, σε δολάρια ΗΠΑ, έστω και με καθυστέρηση για εβδομάδες λόγω των διεθνών κυρώσεων για την εισβολή της στην Ουκρανία, σε μια κίνηση η οποία διαψεύδει -ως και γελοιοποιεί- αυτούς που έκαναν λόγο για χρεοκοπία, πραγματοποίησε η Ρωσία. 

Όπως μεταδίδει τo πρακτορείο Tass, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πληρώσει σε δολάρια δόση 564,8 εκατ. δολαρίων σε ευρωομόλογο που λήγει το 2022 και δόση 84,4 εκατ. δολαρίων σε ευρωομόλογο που λήγει το 2042.

Η Μόσχα χρησιμοποίησε για τις πληρωμές δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθέματα που διατηρεί στο εσωτερικό της κι έτσι οι ΗΠΑ επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, ανέφερε, τηρώντας την ανωνυμία του, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
To ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι μετέφερε τα απαιτούμενα ποσά μέσω του λονδρέζικου παραρτήματος της Citibank, τον εντεταλμένο φορέα πληρωμής.

Η Citibank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
«Οι πληρωμές έγιναν στο νόμισμα της έκδοσης των ευρωομολόγων, το αμερικανικό δολάριο» τόνισε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών. «Ως εκ τούτου, η υποχρέωση εξυπηρέτησης των ευρωμολόγων εκπληρώθηκε» πρόσθεσε.
Δύο ομολογιούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ακόμα δεν έχουν λάβει τη δόση, αλλά η διαδικασία μπορεί να πάρει ημέρες.
«Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει τώρα ο εντεταλμένος φορέας πληρωμής αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην πληρωθούν» ανέφερε στο Reuters διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Neuberger Berman.

Sberbank...

Eπίσης, η ρωσική τράπεζα Sberbank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πλήρωσε κουπόνια για δύο eurobonds σε ρούβλια, επειδή οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας την εμπόδισαν να πραγματοποιήσει τις πληρωμές σύμφωνα με τις αρχικές δεσμεύσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Η Sberbank ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι πραγματοποίησε τις πληρωμές σε ρούβλια δύο eurobonds, με τη μία πληρωμή που αφορούσε ομόλογο λήξης τον Οκτώβριο του 2022 να είναι συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων και την άλλη για ομόλογο ωρίμανσης τον Μάιο του 2023 να είναι ύψους 1 δισ. δολαρίων.  

 https://www.epixirimatias.gr/2022/04/blog-post_438.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.