Τετάρτη, Ιουνίου 22

Γερμανία: Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο ζητά αυξήσεις μισθών 7-8%

Γερμανία: Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο ζητά αυξήσεις μισθών 7-8%

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Γερμανίας η IG Metall ζητά αύξηση των μισθών για του 3,8 εκατ. εργαζόμενους του από 7% έως 8%, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη ραγδαία αύξηση των τιμών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόταση που έκανε σήμερα η ηγεσία της IG Metall είναι η υψηλότερη των τελευταίων 13 περίπου ετών, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόβλεψη της Bundesbank για τη μέση αύξηση των τιμών το 2022 στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μισθολογικό διακανονισμό στης Γερμανία, ο οποίος ενδεχομένως να δώσει στίγμα για την πορεία που θα ακολουθήσουν συνολικά οι αμοιβές στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τέτοιου είδους συλλογικές διαπραγματεύσεις, με αξιωματούχους της να έχουν προειδοποιήσει ότι οι κατακόρυφες αυξήσεις στους μισθούς θα μπορούσαν να πυρδοτήσουν πληθωριστικό σπιράλ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της IG Metall, Γιοργκ Χόφμαν, ζήτησε από τους πολιτικούς να βοηθήσουν στην ελάφρυνση του βάρους από αυξανόμενο κόστος ζωής.

Η αντιστάθμιση του πληθωριστικών πιέσεων στην παρούσα κατάσταση "δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μόνο των συλλογικών διαπραγματεύσεων", είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .