Τετάρτη, Ιουνίου 15

Τελικά, πότε θα πατήσει το εκλογικό κουμπί ο Μητσοτάκης;

Τελικά, πότε θα πατήσει το εκλογικό κουμπί ο Μητσοτάκης;

Κι ενώ τα μεμέτια μας απειλούν νυχθημερόν εν μέσω θέρους, με άγνωστες τις συνέπειες για τον τουρισμό σε περίπτωση που προβούν σε θερμό επεισόδιο ή υβριδική επίθεση ανάλογη με του Έβρου, την ίδια στιγμή έχουν πάρει φωτιά τα… δημοσιογραφικά τόπια για την ημερομηνία των εκλογών.

Θα γίνουν τον Οκτώβριο για να προλάβει τα χειρότερα η κυβέρνηση, κατόπιν της προκήρυξής τους στο τέλος Αυγούστου (σύμφωνα με διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο) για να μη διαταραχθεί η τουριστική περίοδος και ανέβει στα κάγκελα η αγορά που περιμένει να μετριάσει κάπως τα σπασμένα των απανωτών κρίσεων;

Ή θα εξαντληθεί η τετραετία όπως επαναλαμβάνει εμφατικά ο Μητσοτάκης;

Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα φωτιά που καλούνται να απαντήσουν οι δημοσιογράφοι;

Κακά τα ψέματα, η δυσβάσταχτη ακρίβεια λόγω ουκρανικού και κορονοκρίσης προοιωνίζεται βαρύ χειμώνα.

Η λογική λέει, ότι εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, καθώς τα φιλοδωρήματα που δίνει σε δόσεις προς ανάσχεση των αδιανόητων ποσών που καλείται να πληρώσει ο πολίτης απλώς για να ζήσει, δεν επαρκούν για να απαλύνουν τον αναμενόμενο οικονομικό πόνο του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και της επιπλέον γκρίνιας και μείωσης των εκλογικών ποσοστών που φέρνει. 

Δεινοί εκλογομάγειροι πάντως μας εκμυστηρεύτηκαν, ότι όταν λέει κάτι ο Μητσοτάκης το εννοεί, επομένως δεν πρόκειται να φανεί ασυνεπής και θα εξαντλήσει την τετραετία.

Όπως επισήμαναν, δε θα πρέπει να… τσιμπάμε με τις κυβερνητικές διαρροές για πρόωρες κάλπες, διότι έχουν κύριο στόχο τον έλεγχο των βουλευτών μέσω του… φόβου της επανεκλογής και έτερον ουδέν. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε εδώ και καιρό.

«Ασχέτως αν εσείς θεωρείται τις δημοσκοπήσεις βορειοκορεατικές», πρόσθεσαν, «αποτυπώνουν τον βασικό λόγο εξάντλησης της τετραετίας», συμπέραναν.

Κι αυτός είναι το… μπετονάρισμα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα δηλαδή με τη λογική τους, ο Μητσοτάκης, ό, τι ήταν να χάσει το έχασε.

Κι ακόμη κι αν η βενζίνη ή η ΔΕΗ αγγίξουν αστρονομικά ποσά, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς αυτοί που θα θιγούν περαιτέρω ήδη έχουν αποφασίσει να μην ψηφίσουν ΝΔ. 

Μας είπαν επίσης, ότι με το που υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία (το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο προεξόφλησαν) τα ποσοστά του Μητσοτάκη ίσως ανεβούν κι άλλο εξαιτίας της θετικής ψυχολογίας που θα δημιουργηθεί στους πολίτες, με την οικονομία να αποκτά θετικό πρόσημο.

Ήτοι, τα περιβόητα 15 δισ. που αποταμιεύτηκαν επί κορονοκρίσης (ήδη έχουν αρχίσει να δαπανώνται, αλλιώς δεν εξηγείται το απίστευτο μποτιλιάρισμα με αυτές τις τιμές στα βενζινάδικα) θα πέσουν στην αγορά ένεκα του αισθήματος ασφάλειας που θα νιώσει ο κόσμος.     

«Εξάλλου», συνέχισαν, «η Ευρώπη είναι πιθανό να κόψει νέο χρήμα για την ενεργειακή κρίση, πέραν αυτού που ήδη έχει κοπεί από το αναπτυξιακό ταμείο για την κορονοκρίση. Συνεπώς, ο Μητσοτάκης θα έχει περισσότερο χρήμα να μοιράσει για να αυξήσει την επιρροή του».

Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή υβριδικού πολέμου από τους Τούρκους που θα δικαιολογούσε πρόωρες εκλογές προς εκμετάλλευση του πατριωτικού χαρτιού από τον Μητσοτάκη, μας είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι επειδή η τουρκική οικονομία παραπαίει και πρέπει να ενισχυθεί.

«Ό, τι είναι να γίνει από τον Ερντογάν, θα γίνει από το φθινόπωρο και μετά στον δρόμο για τις κάλπες του ’23, κι αν όντως γίνει το… μπαμ τότε κι όχι τώρα  πάλι θα ενισχυθεί ο Μητσοτάκης γιατί ως γνωστόν ο φόβος του πολέμου πάντα συσπειρώνει τον λαό γύρω από τον ηγέτη του», τόνισαν.  

Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι η άρνηση του Τσίπρα να αρθρώσει απτό αντιπολιτευτικό λόγο, επί της ουσίας είναι ηθελημένη διότι δεν προτίθεται να πληρώσει εκ νέου τα σπασμένα.  Ήτοι, τη… λυπητερή του χρέους λόγω κορονκρίσης και γεωπολιτικού χάους.

«Κοινώς», λένε, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα κλείνοντας εμμέσως  το μάτι στον Μητσοτάκη να το… πάει μέχρι τέλους, ενώ καθαρίζει το μαγαζί του από ενοχλητικούς ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα αμφισβήτησής του έπειτα από ακόμη μια ήττα.

«Επομένως, ποιος ο λόγος να πατήσει ο Μητσοτάκης πρόωρα το προεκλογικό κουμπί, όταν οι συνθήκες δείχνουν ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί και να είναι σε ευνοϊκότερη θέση όταν θα μοιράζει τις καρέκλες της εξουσίας με τον Ανδρουλάκη;», διερωτώνται οι εκλογομάγειροι.              

Λέτε να έχουν δίκιο;   

Ίδωμεν…  

 https://antinews.gr/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .