Τετάρτη, Ιουνίου 15

«Λες και μου έριξαν βιτριόλι» – Συγκλονίζει η γυναίκα που την τσίμπησε μωβ μέδουσα

ΜΩΒ

Ανησυχητική είναι η αύξηση των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στις παραλίες της Αττικής.

Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας, που πριν λίγες ημέρες πήγε για μπάνιο στην παραλία Πάχη Μεγάρων και την τσίμπησε μωβ μέδουσα. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ περιέγραψε τον αφόρητο πόνο που ένιωσε από το τσίμπημα της μέδουσας που κόλλησε πάνω της και της άφησε το αποτύπωμά της!

«Λες και μου έριξαν βιτριόλι»

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις», δήλωσε η γυναίκα.

«Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι, τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο» πρόσθεσε.

Παραλίες της Αττικής με μωβ μέδουσες

Όλο και αυξάνονται οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες προκαλώντας έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι σύντομα ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες για να απολαύσει τα μπάνια του.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στις παραλίες της Αττικής όπως Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη , Βραυρώνα και Νέα Μάκρη.

Η Πελάτζια Νοκτιλούκα έχει κατακλύσει τις παραλίες της Αττικής, τον Κορινθιακό κόλπο, τον Παγασητικό κόλπο, τις Κυκλάδες, ενώ περιστατικά έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλες τις παραλίες της χώρας, καθώς οι μωβ μέδουσες μεταφέρονται με τα ανεμογενή θαλάσσια ρεύματα.

Τι να κάνεις αν σε τσιμπήσει μωβ μέδουσα

Σε περίπτωση που μας τσιμπήσει μωβ μέδουσα οι γιατροί συστήνουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

 «Αν μας τσιμπήσει στην αρχή ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό, μετά βάζουμε μείγμα μαγειρικής σόδας ένα προς ένα  πάνω στο σημείο ερεθισμού για δύο τρία λεπτά. Αυτό σταματάει την απελευθέρωση της τοξίνης. Μετά καθαρίζουμε με μια πλαστική κάρτα για να φύγουν τα υπολείμματα και το υπόλοιπο του μείγματος της σόδας και μετά βάζουμε πάγο για 5 λεπτά με ένα τέταρτο, σταματάει τον πόνο. Απαγορεύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση το ξύδι, η αμμωνία, η αλκοόλη και το γλυκό νερό», ανέφερε ο διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου και ωκεανολόγος Επαμεινώνδας Χρήστου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες για την έξαρση με τις μωβ μέδουσες ευθύνονται η κλιματική αλλαγή και οι διαταραχές στο οικοσύστημα.

 makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .