Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Μαίρη Συνατσάκη: Τι είναι η ροδόχρους νόσος από την οποία πάσχει;

Μαίρη Συνατσάκη: Τι είναι η ροδόχρους νόσος από την οποία πάσχει;

H Μαίρη Συνατσάκη πριν από έναν χρόνο, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram και μοιράστηκε με τους followers της το «αληθινό της δέρμα» και αποκάλυψε την αιτία για τα μικρά αυτά σπυράκια που είναι διακριτά.

«Σας έκανε τοοοση εντύπωση το “αληθινό δέρμα” όπως το χαρακτηρίσατε σε αυτήν την φωτογραφία που θα την αφήσω εδώ σαν ποστ για να μην χαθεί στο 24ωρο του στόρι. (Έχασε και στον διαγωνισμό για την φωτογραφία προφίλ που της αξίζει κάτι περισσότερο) Ωστόσο! Ναι, αληθινό δέρμα. Ακόμη με κάποια ροδόχρους. Δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο γι αυτήν αλλά είναι ήπια οπότε την αφήνω στην ησυχία της. Κι αφήνω και ένα σχόλιο από τα άλλα, τα πιο ιδιαίτερα. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να σας πει κάτι που να εννοεί κάτι άλλο και ξέρετε τώρα. Παρεξηγήσεις... Να φλεξάρουμε ότι έχουμε όσο πιο κοντά στην αλήθεια αντέχουμε, μέχρι να αντέχουμε περισσότερο. Είναι μια διαδρομή προσωπική για τον καθένα και την σέβομαι. Καλή εβδομάδα να’ χουμε. Σας φιλώ στις μούρες σας όπως κι αν είναι αυτές!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.


..

Τι είναι όμως η ροδόχρους νόσος ή ροδόχρους ακμή;

Η ροδόχρους ακμή παρουσιάζεται με σπυράκια ή με ένα γενικευμένο ερεθισμό στο δέρμα. Τα σημεία που κατεξοχήν προσβάλονται είναι η μύτη και τα μάγουλα.

Πρόκειται για μια χρόνια ασθένεια που πλήττει σχεδόν 14 εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, αλλά εκείνοι που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ιστορικό στην οικογένεια θεωρούνται πιο ευάλωτοι.

Η ροδόχρους μπορεί να παρουσιαστεί στον καθένα. Είναι όμως πιο συχνή στις γυναίκες από τους άντρες, ωστόσο τα συμπτώματα στις γυναίκες είναι πιο ήπια από εκείνα των αντρών. Οι άντρες με ροδόχρου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μια παρενέργεια της νόσου.

 

bestofyou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.