Δευτέρα, Ιουνίου 6

Εύκολα και οικονομικά: Πώς θα κάνεις τα ασημένια σου κοσμήματα να λάμπουν σαν καινούρια

Εύκολα και οικονομικά: Πώς θα κάνεις τα ασημένια σου κοσμήματα να λάμπουν σαν καινούρια

Τα ασημένια κοσμήματα δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Συνδυάζονται με όλα, χειμώνα καλοκαίρι. Και σίγουρα δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει στη μπιζουτιέρα της τέτοια vintage κοσμήματα από τη μαμά της και τη γιαγιά της.

Αυτό όμως που μας δυσαρεστεί κάθε φορά που θέλουμε να τα φορέσουμε είναι, όταν χάνουν τη λάμψη τους και αρχίζουν να μαυρίζουν. Όμως αυτό δεν πρέπει να δυσκολεύει τη ζωή μας, καθώς υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να γίνουν και πάλι σαν καινούρια. Αρκεί να μην ξεχνάμε να τα καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εάν λοιπόν θέλετε τα θαμπά σας ασημένια κοσμήματα να λάμπουν και πάλι σαν καινούρια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Κέτσαπ

Σε ένα βετέξ βάλτε λίγη κέτσαπ και τρίψτε απαλά το κόσμημα. Αν το ασήμι σας δε γυαλίζει, αφήστε την κέτσαπ για 15 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό πανί για να καθαρίσει.

Οδοντόκρεμα
Τρίψτε τα με ένα πανάκι, όπου έχετε προηγουμένως τοποθετήσει μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και θα δείτε πώς θα λάμπουν σαν καινούρια.

Μαγερική σόδα και αλουμινόχαρτο

Βράστε ένα λίτρο νερό, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα τα ασημικά για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφαιρέστε τα προσεκτικά.

Αντισηπτικό χεριών
Το αντισηπτικό χεριών δεν είναι κατάλληλο μόνο για την καταπολέμηση των μικροβίων, αλλά και για την αμαύρωση των ασημένιων αντικειμένων. Ρίξτε επομένως λίγες σταγόνες σε ένα μαλακό πανάκι και αρχίστε να τρίβετε τα κοσμήματά σας.

Κιμωλία
Εάν θέλετε τα ασημικά σας να φαίνονται λαμπερά, παρά το πέρας του χρόνου, δεν έχετε παρά να βάλετε μερικά κομμάτια κιμωλίας στο συρτάρι, όπου τα αποθηκεύετε. Η κιμωλία είναι το κατάλληλο υλικό, καθώς απορροφά την υγρασία και προλαβαίνει την αμαύρωση.womantoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .