Δευτέρα, Ιουνίου 6

Λογαριασμοί και κινητά προδίδουν το κύκλωμα για το οποίο μίλησε προτού αυτοκτονήσει ο γυμναστής

gimnastis_autoktonia_kiklwma_art

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη διαδρομή του χρήματος και έχουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τι έγιναν τα χρήματα του Γιώργου Παπαναούμ - Οι αναφορές του στο περιβόητο «πάρτυ της Πρωτοχρονιάς» στη Θεσσαλονίκη που εμπλέκουν τη φίλη της Γεωργίας Μπίκα και τη μητέρα της

Στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο 50χρονος γυμναστής από τη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε στην οικονομική καταστροφή και κατόπιν στον θάνατο βρέθηκαν στο κινητό του και έτσι, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται οι εξελίξεις να είναι συγκλονιστικές.

Ο Γιώργος Παπαναούμ, από τις 21 Απριλίου, βίωνε έναν οικονομικό και ψυχολογικό μαρασμό όταν διαπίστωσε ότι όλη του η περιουσία, που ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ, είχε κάνει φτερά και η γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα, κατά ένα μυστήριο τρόπο, εξαφανίστηκε από τη ζωή του. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έχει πλήρη εικόνα τού τι έχει συμβεί, περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για το κινητό και τους υπολογιστές, όμως το τελευταίο ομαδικό mail που έστειλε αποτυπώνει την αλήθεια έως ένα σημείο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μήνυση που θα καταθέσει η οικογένεια του αυτόχειρα θα τρέξει τις εξελίξεις και θα ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων για να δέσουν οι Αρχές την υπόθεση. Πρόσωπα-κλειδιά, η γυναίκα-αράχνη, αλλά και ο πρώην σύζυγός της, για τους οποίους η Αστυνομία γνωρίζει πού βρίσκονται, ότι δεν έχουν φύγει από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η διαδρομή του χρήματος μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών θα λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης των κρυπτονομισμάτων.

Η αναφορά στο mail-σημείωμα του Γιώργου Παπαναούμ στην ξανθιά γυναίκα-αράχνη, η οποία είναι η μητέρα της 17χρονης κοπέλας που συνόδευε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτυ του «Μet», περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Αυτό που ερευνάται σε δεύτερο επίπεδο είναι αν υπάρχει εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος που σπρώχνει ανήλικα και ναρκωτικά σε επιχειρηματίες με «χοντρά πορτοφόλια». Μια παράλληλη έρευνα με τρία κοινά πρόσωπα που κινούνται στη σκοτεινή πλευρά της Θεσσαλονίκης και διαχειρίζονται άφθονο μαύρο χρήμα.

Οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, για να λύσουν το μυστήριο της αυτοκτονίας του γνωστού γυμναστή της Θεσσαλονίκης και της εξαφάνισης των 400.000 ευρώ, γυρίζουν τον χρόνο πίσω.

Ίσως, λένε, το μυστικό να κρύβεται στο περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυρία Ράνια, η οποία πρόσφατα χώρισε από τον άνδρα με τον οποίο έζησε μαζί δύο δεκαετίες, έψαχνε να βρει στην Τούμπα τον παλιό συμμαθητή της. Ο 50χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ήταν σε διάσταση με τη 45χρονη σύζυγό του από την Ινδονησία και ήταν συναισθηματικά ευάλωτος. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια φιλική σχέση που γρήγορα εξελίχθηκε σε ερωτική, για να καταλήξει όμως στην απόλυτη καταστροφή.

Η συνάντηση των δύο γνωστών από το μακρινό παρελθόν, ίσως λένε οι Αρχές, δεν ήταν τυχαία. Ο Παπαναούμ είχε τρεις δεκαετίες στον χώρο των γυμναστηρίων, ήταν πρόσωπο γνωστό σε όλη την πόλη, διέθετε υψηλό πελατολόγιο και, το κυριότερο, μεγάλη περιουσία. Η παλιά του συμμαθήτρια κατάφερε γρήγορα να τον σαγηνεύσει, σιγά-σιγά να του κερδίσει την εμπιστοσύνη και να τον ελέγχει απόλυτα. Μάλιστα ήταν σε τέτοιο βαθμό η εξάρτηση που είχε ο 50χρονος από την ξανθιά εκρηκτική γυναίκα, που όλη του η ζωή και η σκέψη περιστρέφονταν γύρω από εκείνη.

Τα κρυπτονομισματα


Στα τέλη του χρόνου, άγνωστο πώς και από ποιον, ο γυμναστής πείστηκε να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό μέσω της τραπεζικής εφαρμογής Binance σε κρυπτονομίσματα με μεγάλες αποδόσεις αλλά και υψηλό ρίσκο. Πούλησε ακόμη και το αυτοκίνητό του, μάζεψε 90.000 ευρώ και τα επένδυσε όλα στο κρυπτονόμισμα. Τελικά, αποδείχθηκε ότι τα κέρδη που ζητούσε ήρθαν και έτσι άρχισε να μπαίνει χοντρά στο παιχνίδι. Και ενώ όλα έδειχναν με την έλευση του 2022 να πηγαίνουν πρίμα για τον Παπαναούμ, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η κυρία Ράνια τού ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και χρειάζεται επειγόντως χρήματα για τη θεραπεία της.

Ο γυμναστής, που ήταν ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος και θρησκευόμενος άνθρωπος, φαίνεται με κάποιον τρόπο να πείθεται και παραδίδει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού του πορτοφολιού στη γυναίκα-αράχνη. Μια κίνηση ολέθρια...

Ο «γυμναστής των επωνύμων», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε κανονικά να εργάζεται και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media με συνεχείς αναρτήσεις για τα επιτυχημένα προγράμματα εκγύμνασης που πρόσφερε στους πελάτες του. Ηταν Μεγάλη Εβδομάδα όταν το δράμα του κορυφώθηκε. Ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα γενέθλιά του στις 21 Απριλίου όταν ήρθαν τα πάνω κάτω.

123831761_10224340695569415_1871414700955522775_n
O 50χρονος Γιώργος Παπαναούμ έδωσε τέλος στη ζωή του καταγγέλλοντας την πρώην σύντροφό του ότι τον κατέστρεψε οικονομικά και ότι συμμετείχε σε κύκλωμα εκβιασμού επωνύμων
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει στο mail που έστειλε σε 24 παραλήπτες δύο ώρες προτού κρεμαστεί, «μία μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ με τον γιο της και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου σε αυτή και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει... και τους κωδικούς Binance!!!».

Ουσιαστικά, μέσα από αυτό το ασύντακτο κείμενο ο Παπαναούμ λέει ότι στις 20 Απριλίου η κυρία Ράνια τού πήρε τα πάντα και έγινε καπνός. Τότε ξεκίνησαν για τον ίδιο οι 40 ημέρες του μαρτυρίου, με δύο απόπειρες αυτοκτονίας, σοβαρές καταγγελίες για κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας, αλλά και λάβρες ανακοινώσεις στα social. Ο μεσήλικας γυμναστής προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο τον εφιάλτη που ζούσε.


Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, στα μέσα Μαΐου ο Γιώργος Παπαναούμ εξομολογήθηκε σε κολλητό του φίλο ότι ήταν απελπισμένος, είχε υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή, είχε βιώσει μια δυσβάσταχτη ερωτική απογοήτευση και το μόνο που πίστευε ότι θα τον λύτρωνε ήταν η αυτοκτονία.

Ο φίλος του κατάλαβε ότι αυτά που έλεγε τα εννοούσε και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας και μετέφερε στους αστυνομικούς ό,τι του είχε πει ο γυμναστής. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ενημέρωσαν την οικογένειά του για να πάρουν την απάντηση ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και θα αναλάμβαναν οι ίδιοι την υπόθεση.

Ο 50χρονος έδειχνε να παίρνει τα πάνω του. Αποφάσισε να κυνηγήσει την ιστορία, να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να κινήσει τις διαδικασίες για να πάρει πίσω όσα χρήματα υποστήριζε ότι του άρπαξαν. Έτσι, πριν περίπου μία εβδομάδα επικοινώνησε με τον δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο και του αποκάλυψε όλα όσα βίωνε τον τελευταίο χρόνο με κεντρικό πρόσωπο τη γυναίκα-αράχνη. Οι δύο άνδρες έκλεισαν ραντεβού για την Τετάρτη που μας πέρασε, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Την περασμένη Δευτέρα, ο γυμναστής έδειχνε ψυχολογικό ράκος. Συνομίλησε με την πρώην σύζυγό του από την Ινδονησία και μητέρα των τριών παιδιών τους, με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις, και της αποκάλυψε ότι πλέον δεν υπήρχε γι’ αυτόν άλλη λύση από την αυτοκτονία. Η πρώην σύζυγός του πήγε στην Αστυνομία και περιέγραψε τις προθέσεις του άνδρα της λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και της σχέσης που διατηρούσε με την ξανθιά γυναίκα-αράχνη. Τελικά, μετά από επικοινωνίες που είχαν το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες όταν ο Παπαναούμ πήρε την απόφαση να τερματίσει τη ζωή του, αυτή τη φορά χωρίς να το ανακοινώσει σε κανέναν. Πήγε στο γυμναστήριο, κλείδωσε την πόρτα από μέσα και ανέβασε ένα δραματικό post, στην ουσία το τελευταίο του σημείωμα, στο οποίο εξήγησε γιατί αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

«Λίγο πριν δώσω τέλος στο δράμα που περνάω, θεωρώ υποχρέωσή μου να μάθουνε όλοι ότι αυτό το άτομο (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της γυναίκας-αράχνης) με οδήγησε να βάλω τέλος στη ζωή μου. Ήταν παλιά συμμαθήτρια, άρχισε να μου λέει “έτσι μεγάλωσα” κ.λπ., “θέλω να γίνω σωστή” κ.λπ., ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο-φυλακή της στην Ασσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά, να αλλάξει γενικότερα. Είχα νομίσει ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή!!!».


Στη συνέχεια επισυνάπτει τη φωτογραφία από το δελτίο της ταυτότητας της συγκεκριμένης γυναίκας και το στέλνει μέσω e-mail σε 24 παραλήπτες. Μαζί, στέλνει και ένα ροζ βίντεο λίγων λεπτών που παρουσιάζει τους δύο σε πολύ προσωπικές στιγμές. Επειτα, γράφει ένα sms από το κινητό του στον πρώην σύζυγο της κυρίας Ράνιας μέσα στο οποίο υπάρχει ο σύνδεσμος από το post στο Facebook και αυτοκτονεί.

Η κυρία Ράνια


Μετά την εισαγγελική παραγγελία να διερευνηθεί η αυτοκτονία του Γιώργου Παπαναούμ, το πρώτο που έκαναν οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της συγκεκριμένης γυναίκας. Η κυρία Ράνια ήταν για χρόνια παντρεμένη με ένα πρόσωπο γνωστό στις διωκτικές αρχές. Η Ασφάλεια τον τοποθετεί στον χώρο της πορνείας και των ναρκωτικών, αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα άλογα. Πριν από δύο χρόνια το ζευγάρι χώρισε, όμως διατηρούσε επαφές καθώς έχουν δύο παιδιά.

Ωστόσο, η ίδια δεν είχε ποτέ απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Τα όσα είπε στους φίλους του ο αυτόχειρας αλλά και έγραψε στο σημείωμα που ανάρτησε στα social media εξετάζονται. Η γυναίκα-αράχνη, ενώ αρχικά υπήρχε η φημολογία ότι έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως βρίσκεται και εκτός Ελλάδος, τελικά εντοπίστηκε και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται βέβαιο, λένε οι πληροφορίες, ότι είναι θέμα ημερών να κληθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα της προσάπτει δημοσίως ο αυτόχειρας.

Από τα γραφεία των αξιωματικών θα περάσει και ο πρώην σύζυγός της στον οποίο αναφέρεται ο Παπαναούμ στο σημείωμά του καθώς η γυναίκα-αράχνη φέρεται να του έχει πει πολλά γι’ αυτόν: «Από τη συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευαν μαζί με τον άνδρα της (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του) να βλάψουν δύο δικηγόρους (σ.σ.: αναφέρει τα ονόματα δύο δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα). Ο συγκεκριμένος έχει εμπλακεί σε εκβιασμούς, προστασίες μαγαζιών, τοκογλυφίες, φόνους. Οταν ρώτησα για τους φόνους, είπε “τους άξιζαν”, εξαπάτηση επιχειρηματιών για την απόσπαση χρηματικών ποσών με δόλωμα την ίδια του τη γυναίκα».

255453755_1797077870502756_7489753103649013882_n
Η Γεωργία Μπίκα την εποχή που δεν απασχολούσε τη δημοσιότητα
Η σύμπτωση ότι η γυναίκα-αράχνη είναι η μητέρα της 17χρονης που συνόδευε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτυ του «Met» δημιουργεί συνειρμούς. Ωστόσο, η 24χρονη Γεωργία διέψευσε ότι γνωρίζει πράγματα και λεπτομέρειες για εκείνη αναφέροντας ότι μόνο η 17χρονη κόρη της είναι φίλη της. Πόσο μάλιστα τα όσα λέει στο σημείωμά του ο γυμναστής, ότι η μητέρα παρότρυνε την ανήλικη κόρη της να παραστεί με τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτυ.

Το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος της γυναίκας που κατηγορεί ο γυμναστής ότι ουσιαστικά τον ώθησε στην αυτοκτονία κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία με τις θέσεις της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα τόσο για τη σχέση τους όσο και για τον 50χρονο άνδρα. Οπως υποστηρίζει, είχαν μια σχέση που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, με την ίδια να είναι αυτή που επέλεξε να δώσει το τέλος λόγω του χαρακτήρα του και των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Όσο για τα χρήματα, οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε πράγματι επένδυση σε bitcoins, όμως με ποσό της τάξεως των 60.000 και όχι των 400.000 ευρώ.

Βρηκαν στοιχεία


Το δεύτερο πράγμα που έκαναν οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν να ψάξουν το smartphone του Γιώργου Παπαναούμ. Με δεδομένο ότι όσοι διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας τηλέφωνα πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους με αυτά, τα όσα βρέθηκαν σε πρώτο επίπεδο στη συσκευή λύνουν σε μεγάλο βαθμό το μυστήριο της αυτοκτονίας. Βρέθηκαν δηλαδή τα στοιχεία που αποδεικνύουν τι πραγματικά έχει συμβεί, τι κρύβεται πίσω από την επένδυση σε bitcoins, την εξαφάνιση των χρημάτων και την αυτοκτονία.

Βέβαια, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα τόσο στο κινητό όσο και στον υπολογιστή προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα των όσων έχουν διαδραματιστεί. Παράλληλα, περιμένουν τη μήνυση που θα κατατεθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος.


Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, οι 90.000 ευρώ που υποστηρίζει ο 50χρονος ότι επένδυσε σε κρυπτονομίσματα και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 400.000 που γράφει ότι του έφαγε η γυναίκα-αράχνη δεν εξαφανίστηκαν, αλλά ακολούθησαν μια συγκεκριμένη διαδρομή αφήνοντας πίσω τους ίχνη. Αυτά μπορεί εύκολα να εντοπιστούν και έτσι οι Αρχές να έχουν μια πλήρη εικόνα του δρομολογίου του χαμένου θησαυρού. Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις, ερευνάται αν τα κρυπτονομίσματα ή τα ευρώ μεταβιβάστηκαν σε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό προκειμένου να χαθούν τα ίχνη.

Παράλληλα με την έρευνα αυτή, ξεκινούν και οι καταθέσεις όλων των προσώπων από το επαγγελματικό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του Γιώργου Παπαναούμ. Θεωρούν πολύ πιθανό ο γυμναστής να είπε σε φίλους και συγγενείς τι συνέβη από τις 21 Απριλίου και μετά, όταν η γυναίκα-αράχνη εξαφανίστηκε, τα λεφτά του έγιναν καπνός, και ο ίδιος ψυχολογικά πήρε την κάτω βόλτα. Οπως όλα δείχνουν, η έρευνα θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.


Protothema.gr

https://www.protothema.gr/greece/article/1251156/logariasmoi-kai-kinita-prodidoun-to-kukloma-gia-to-opoio-milise-protou-autoktonisei-o-gumnastis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .