Τετάρτη, Ιουνίου 22

Γιατί στο νευρολόγο


 Νευρολογία είναι η κλινική ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση, παρακολούθηση, θεραπεία και έρευνα των παθήσεων που προσβάλλουν το νευρικό μας σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό, τα περιφερικά μας νεύρα, τις συνδέσεις τους με τους μυς και (κατ΄επέκταση) τους μυς.

Σε όλη μας τη ζωή από τη γέννηση ως τα γηρατειά το νευρικό σύστημα γίνεται στόχος πολλών

παθήσεων, άλλων ιάσιμων ή σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίσιμων και άλλων ανίατων, συχνά όμως με χρόνια πορεία. Πολλές από τις παθήσεις αυτές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής, τη λειτουργικότητα και ανεξαρτησία μας και κάποες φορές και την ίδια τη ζωή μας.

Με τη συνεχή πρόοδο της ιατρικής και των άλλων βιολογικών και φυσικών επιστημών τις τελευταίες δεκαετίες η Νευρολογία εξελίσσεται σε μια ειδικότητα που εκτός από τις δυνατότητες ακριβέστερης διάγνωσης, διαθέτει πολλές και αυξανόμενες δυνατότητες θεραπευτικών παρεμβάσεων. 

Μερικές από τις συχνές ενοχλήσεις που πρέπει να μας οδηγούν στον Νευρολόγο είναι:

Μεταξύ των άλλων ο Νευρολόγος είναι ο υπεύθυνος γιατρός για παθήσεις όπως:

ΟΝευρολόγος μπορεί επιπλέον της λήψης του ιστορικού και της κλινικής εξέτασης να συλλέξει δεδομένα από τον ασθενή με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων που έχει εκπαιδευθεί να χρησιμοποιεί, όπως το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το ηλεκτρονευρογράφημα και ηλεκτρομυογράφημα, τα προκλητά δυναμικά, αλλά και τον υπέρηχο (για τον έλεγχο αγγείων, νεύρων και μυών).

Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει θεραπείες, φαρμακευτικές και μη. Κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένες, όπως οι ιντερφερόνες, τα μονοκλωνικά αντισώματα και η ενέσιμη τοξίνη της αλλαντίασης. Επίσης, όλο και περισσότερο να συντονίζει τη θεραπευτική ομάδα που προσφέρει υπηρεσίες νευροαποκατάστασης, όχι μόνο σε κινητικές αλλά και σε ανώτερες νοητικές λειτουργίες.

 https://nasios.gr/to-kentro/giati-sto-nevrologo/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .