Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Έχετε καρδιά χελώνας; Θα ζήσετε πολύ!

Η καρδιά της χελώνας χτυπά μόνο 6 παλμούς το λεπτό και ίσως αυτός ο αργός ρυθμός να έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι ζει 150 χρόνια.


 

Σήμερα, γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι όσο πιο αργός είναι ο καρδιακός ρυθμός, τόσο μεγαλύτερο είναι το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής και η σωματική άσκηση συμβάλλουν στη μακροζωία της καρδιάς. Τώρα όμως, οι καρδιολόγοι επισημαίνουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η καρδιακή συχνότητα. Όσο πιο αργά δηλαδή χτυπάει μια καρδιά, τόσο πιο πολλά χρόνια κρατιέται στη ζωή. Λες και υπάρχει ένας

συγκεκριμένος αριθμός χτύπων που είναι προγραμματισμένη να εκτελέσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι με πιο γρήγορο καρδιακό ρυθμό είναι καταδικασμένοι να ζήσουν λιγότερα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι όσοι παρουσιάζουν βραδυκαρδία, είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε σοβαρά προβλήματα, όπως αθηροσκλήρωση, εγκεφαλικά και εμφράγματα. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα κι όσοι δεν είναι εκ γενετής τυχεροί, υπάρχουν τρόποι για να επιβραδύνουν τον ρυθμό της καρδιάς τους και να περιορίσουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιαγγειακές διαταραχές.

Γνωρίζετε ότι η καρδιά της χελώνας χτυπά μόνο 6 παλμούς το λεπτό; Δεν είναι τυχαίο που ζει 150 χρόνια.

 https://ygeiaevexia.gr/health/1172-exete-kardia-xelonas-tha-zisete-poly

του Χρήστου Γουδή

Καρδιολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.