Τετάρτη, Ιουνίου 1

Γιατί δεν θέλω να πάει το παιδί μου στον πόλεμο

Επιστολή μητέρας νέου στρατευμένου στην ΕΛΔΥΚ

Από τον Φλεβάρη μέχρι και σήμερα παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Παρακολουθώ την τραγωδία που βιώνει ο αθώος λαός της Ουκρανίας, αλλά και της Ρωσίας. Παράλληλα, διαβάζω και ενημερώνομαι για την Ιστορία των δύο λαών, που για 70 και πλέον χρόνια ζούσαν αδελφωμένοι. Δυστυχώς, διαπίστωσα πως τα πράγματα έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνονται οι λαοί, αλλά η ανατροπή του σοσιαλισμού και το καπιταλιστικό σύστημα. Τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που απορρέουν από το σύστημα αυτό απέκτησαν τα τελευταία χρόνια τέτοια σφοδρότητα και δυναμική που ήταν αδύνατον να διευθετηθούν ειρηνικά.

Ολα αυτά τα γεγονότα ο λαός τα συζητά, ανησυχεί και παίρνει ξεκάθαρα θέση εναντίωσης στον πόλεμο: Μέσα από πορείες, απεργίες, κινητοποιήσεις. Εγώ όμως, ως μητέρα φαντάρου που εδώ και έξι μήνες υπηρετεί την πατρίδα του, ανησυχώ διπλά βλέποντας πως μέρα με τη μέρα οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, με τις εξελίξεις να είναι πλέον καταιγιστικές και στην Ελλάδα. Είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι κάποιοι αποφάσισαν τη συμμετοχή μας στον πόλεμο χωρίς να μας ρωτήσουν. Για κάποιους είναι η στιγμή να συμπαραταχθούμε πλήρως και ολόψυχα με τη Δύση. Ποια Δύση; Αυτή που μας «γλίτωσε» από τη Μικρασιατική Καταστροφή; Που μας «έσωσε» στον Εμφύλιο; `Η στη δικτατορία; Σήμερα η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο. Κατ' εντολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σηκώνονται ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο, ενισχύονται όλες οι αμερικανικές βάσεις, στέλνουμε συνεχώς πολεμικό υλικό, τώρα ετοιμάζονται να στείλουν και βλήματα πυροβολικού. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν και ένοπλα τμήματα να πάνε προς τις εστίες πολέμου και να εμπλακούν σε αυτόν. Ούτε να το σκέφτονται δεν θέλω!

Ως εδώ! Φτάνει με τη συμμετοχή μας σε έναν πόλεμο άσχετο με την προστασία της χώρας μας και του λαού μας. Να μη διανοηθούν να στείλουν Ελληνες φαντάρους - τα παιδιά μας - να γίνουν κρέας για τα κανόνια τους. Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να χύσουν το αίμα τους για να γεμίσουν τα πορτοφόλια των ιμπεριαλιστών, δεν ορκίστηκε κανένας φαντάρος να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ. Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας για να πάψει πια κάθε σχέδιο συμμετοχής μας στον πόλεμο και αυτό είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ.


Μαρία Σπανουδάκη
Μητέρα του φαντάρου Γιώργου Παπαχαραλάμπους που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ

 

 https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11710884

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .