Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΤΑΓΟ: «ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

εε ρωσια

Στην προειδοποίηση ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του ρωσικού πετρελαίου θα πλήξουν την παγκόσμια αγορά ενέργειας προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο τονίζοντας ότι η Μόσχα μπορεί να ανακατευθύνει τις εξαγωγές της για να περιορίσει τις δικές της απώλειες.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα σε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού που στόχο έχει να σταματήσει το 90% των πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ έως τα τέλη του έτους και από τις τιμές που έχει η βενζίνη και όπως φαίνεται θα αυξηθούν μάλλον οι ευρωπαϊκές

κυρώσεις στοχεύουν τους πολίτες της.

«Οι κυρώσεις αυτές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ήπειρο –για τους Ευρωπαίους, για εμάς, και για ολόκληρη της παγκόσμια αγορά ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πάνω από το ένα τέταρτο του πετρελαίου της Ευρώπης προήλθε από τη Ρωσία το 2021, με την ΕΕ να αντιστοιχεί σε σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών εξαγωγών αργού και πετρελαϊκών προϊόντων της Ρωσίας το 2021, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Οι τιμές ενέργειας έχουν αυξηθεί σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών από τις 24 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τον πληθωρισμό στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και μία γενιά και πυροδοτώντας φόβους για τη κρίση του κόστους διαβίωσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Μόσχα έχει ήδη αρχίσει να ανακατευθύνει τις εξαγωγές της πέραν της Ευρώπης ύστερα από την επιβολή κυρώσεων, δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Είναι μια στοχευμένη, συστημική ενέργεια που θα μας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες», δήλωσε ο Πεσκόφ σήμερα σε δημοσιογράφους.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.