Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ράνια Τζίμα: «Δεν αντέχεται η εμμονή και η τοξικότητα που βγάζουν κάποιοι άνθρωποι»

Ράνια Τζίμα: «Δεν αντέχεται η εμμονή και η τοξικότητα που βγάζουν κάποιοι άνθρωποι»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Vita» έδωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων του Mega Ράνια Τζίμα.

Η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε πώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό και αν την απασχολεί η γνώμη των άλλων.
 

Το δυνατό και αδύνατο σου σημείο την ώρα του δελτίου;

Νομίζω ότι ταυτίζομαι. Είμαι ένας άνθρωπος που αυτό που σκέφτομαι, είτε για ένα θέμα είτε για έναν συνομιλητή μου, φαίνεται πολύ καθαρά. Σε κάποιους ανθρώπους αυτό είναι οικείο, σε κάποιους όχι. Είναι όμως δομικό μου στοιχείο γενικά στη ζωή. Δυστυχώς για εμένα, δεν μπορώ καθόλου να κρύψω αυτό που αισθάνομαι. Θα με συνέφερε για λόγους διπλωματίας και ισορροπιών αλλά είναι αδύνατο. Και να προσπαθήσω, θα βγαίνει από κάθε πόρο του σώματος μου.

Ανταγωνιστικές συμπεριφορές;

Ο ανταγωνισμός σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος, δεν είναι κακός. Προσωπικά σε πολλές φάσεις της δουλειάς μου με έχει πάει μπροστά. Αυτό που δεν αντέχεται είναι η εμμονή και η τοξικότητα που βγάζουν κάποιοι άνθρωποι. Εκεί πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η «επίθεση» που δέχεται από τον άλλον δεν έχει στην πραγματικότητα να κάνει με κάτι που κάνει ο ίδιος ή δεν κάνει. Έχει να κάνει με τις ανασφάλειες του άλλου. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται και είναι χαμένος χρόνος. Οπότε το βλέπεις, το προσπερνάς και προχωράς. Όπως σοφά μού είχε πει κάποτε ένας καλός συνάδελφος, «δεν κερδίζονται όλοι» και τελικά δεν χρειάζεται και να προσπαθούμε να τους κερδίσουμε όλους.

Η γνώμη των άλλων σε απασχολεί;

Όταν ήμουν μικρότερη, η γνώμη των άλλων λειτουργούσε καταλυτικά πάνω μου και πολλές φορές με μπλόκαρε. Μεγαλώνοντας έμαθα να λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου τη γνώμη ή ακόμα και την σκληρή κριτική ανθρώπων που ξέρω ότι με αγαπούν. Ανθρώπων που ξέρω ότι θέλουν να με εξελίξουν και όχι να χαϊδέψουν τα αυτιά μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί αρχικά να αντιδράσω αλλά στη συνέχεια σίγουρα θα τη λάβω υπόψη μου. Μπορώ πια να τα ακούσω όλα, αρκεί να έχω πειστεί για τα κίνητρα και την αφετηρία του άλλου.

 govastileto.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.