Δευτέρα, Ιουνίου 6

Επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη: Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ φταίνε ο …Ραγκούσης και η Μαριλίζα!

Σε γραμμή …Απόστολου Κακλαμάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Γιατί καλύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους, χάνοντας τη σοβαρότητά της;

Επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη: Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ φταίνε ο …Ραγκούσης και η Μαριλίζα!
Eurokinissi / Βασίλης Ρεμπαπής

Γράφει ο

09:20 - 04/06/2022
Τελευταία ενημέρωση: 09:21 - 04/06/2022

Βρήκε τους …ένοχους για τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, έστω και αν αδικεί τον εαυτό του: Είναι η Μαριλίζα και ο Ραγκούσης, που ήταν γραμματείς του κόμματος την περίοδο Παπανδρέου, περίοδο που δημιουργήθηκαν τα περισσότερα χρέη!

Έχουμε, λοιπόν και λέμε:

-Για τα χρέη στο ΠΑΣΟΚ δεν φταίνε ποτέ οι αρχηγοί! Αυτοί δεν γνωρίζουν ποτέ για το ταμείο και τα οικονομικά του κόμματος! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Σημίτης που δεν γνώριζε τίποτε για τα 1.000.000 μάρκα που έδωσε στο κόμμα ο Χριστοφοράκος της Siemens! (Το σκάνδαλο , μάλιστα, επιχειρήθηκε να φορτωθεί στον Θόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος βεβαίως μετά από

ένα δύσκολο διάστημα για τον ίδιο και την οικογένειά του, «αποδόθηκε λευκός στην κοινωνία»!). Έτσι και την περίοδο 2004-2011 για τα χρέη ευθύνονταν οι γραμματείς και όχι ο …πρόεδρος!

-Προσέξτε τώρα την επόμενη αλχημεία: Την περίοδο Σημίτη, που μεταξύ άλλων είχαμε και το σκάνδαλο με τα 1.000.000 μάρκα του Χριστοφοράκου, γραμματέας ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αν τα οικονομικά ήταν ευθύνη των γραμματέων, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί για την περίοδο Ραγκούση-Ξενογιαννακοπούλου, τότε θα είχε ευθύνη και ο Κώστας Σκανδαλίδης για τη δωροδοκία του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens. Βεβαίως καμία ευθύνη δεν είχε ο Σκανδαλίδης, τον οποίο ο Σημίτης δεν τον εμπιστευόταν ούτε για γραμματέα, καθώς το μοντέλο στη Χαριλάου Τρικούπη έχει έως τώρα και διαχρονικά ως εξής: Κουμάντο στα οικονομικά κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, με έναν «δικό του άνθρωπο», ακόμα και αν αυτός σε κάποιες περιπτώσεις δεν διαθέτει θεσμικό ρόλο- συνήθως, πάντως, τελευταία είναι ο γενικός διευθυντής του κόμματος και η επιτροπή οικονομικού ελέγχου.

-Το γεγονός ότι οι γραμματείς δεν είχαν καμία ευθύνη προκύπτει ανάγλυφα και από το γεγονός ότι ούτε καν καλούνται από τους εισαγγελείς στις έρευνες για τα οικονομικά της Χαριλάου Τρικούπη!

-Η προσπάθεια «ενοχοποίησης» Ραγκούση και Μαριλίζας (!!!) για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, γιατί προφανώς έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ όταν το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τις θέσεις του μετατρεπόμενο σε ένα σκληρά μνημονιακό κόμμα παραδίδοντας την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά και συγκυβερνώντας μαζί του, δείχνει και γιατί η Χαριλάου Τρικούπη δεν καταδίκασε τις δηλώσεις Απόστολου Κακλαμάνη για «απόπατους» και «ποντίκια». Το πνεύμα των απαράδεχτων χαρακτηρισμών του πρώην Προέδρου της Βουλής,που κατά τα άλλα ο υπογράφων τον τιμά, δείχνει να είναι παρόν στη Χαριλάου Τρικούπη, με την επίθεση κατά Ραγκούση-Μαριλίζας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ! Αυτό, όμως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «νέο ήθος και νέο ύφος» της νέας ηγεσίας- το αντίθετο μάλιστα!

ΥΓ: Είναι, επίσης, όχι σωστό (για να το πούμε κομψά) να αποδίδονται ευθύνες για το χρέος του ΠΑΣΟΚ στο νεκρό γενικό διευθυντή του κόμματος της περιόδου εκείνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .