Κυριακή, Ιουνίου 19

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέο σφυρί με αυξημένη τιμή για τη μεζονέτα στο Ψυχικό

Σταύρος Γριμάνης


Στις 27 Ιουλίου το ακίνητο του ηθοποιού και της συζύγου του βγαίνει σε επαναληπτικό πλειστηριασμό- Στις 900.000 ευρώ, από 645.000 ευρώ, η τιμή εκκίνησης μετά από προσφυγή της Intrum

Σε νέο πλειστηριασμό, αλλά και με νέα τιμή πρώτης προσφοράς βγαίνει στις 27 Ιουλίου η μεζονέτα του υπόδικου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου στο Ψυχικό.

Η μεζονέτα του ζεύγους κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της «VEGA I NPL Finance Designated Activity Company» και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται. Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Ως τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου κατά την κατάσχεση και η οποία, με βάση την έκθεση εκτίμησης, ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη, και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Έτσι, η αρχική συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώθηκε σε 645.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός ορίστηκε για τις 27 Απριλίου 2022, ωστόσο ανεστάλη με εντολή της επισπεύδουσας.

Στις 20 Μαΐου η Intrum κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας τη διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς.

Η αίτηση στρεφόταν κατά των «Πέτρου Φιλιππίδη του Δημητρίου, κατοίκου Ψυχικού Aττικής και ήδη προσωρινά κρατούμενου στο Κατάστημα Κράτησης Ανδρών Κορυδαλλού και Ελπίδας Νινού του Νικολάου, κατοίκου Ψυχικού», οι οποίοι δεν παραστάθηκαν ούτε εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Το δικαστήριο που συνεδρίασε στις 2 Ιουνίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα ορίζοντας τη νέα τιμή πρώτης προσφοράς στις 900.000 ευρώ, από 645.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 122,30 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 113,50 τ.μ. και όροφο επιφάνειας 104,60 τ.μ. και βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών, που έχει ανεγερθεί το 1997 με τη χρήση αξιόλογων υλικών, έχει συντηρηθεί μέχρι σήμερα σε πολύ καλό βαθμό. Επίσης, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε μια αμιγώς οικιστική περιοχή, από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Αττικής στο Παλαιό Ψυχικό, με ικανοποιητική προσβασιμότητα και όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ακόμη, όπως τονίζεται,, έχει την αποκλειστική χρήση του ακάλυπτου χώρου του ισογείου (κήπο) επιφάνειας μέτρων 200 τ.μ. και διαθέτει εσωτερική πισίνα.

Με βάση τα παραπάνω και «λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όχι μόνο σταθεροποίηση αλλά και τάση ανόδου της αξίας των ακινήτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης», πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του ανέρχεται στο ποσό των 900.000 ευρώ και ότι θα επέλθει βλάβη στην ανακόπτουσα από τη διαφορά της τιμής πρώτης προσφοράς σε σχέση με την εκτίμηση που έλαβε χώρα με την κατασχετήρια έκθεση.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Αναλυτικότερα, το σφυρί αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με το χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκροψ.

Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:

-Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, W.C., διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.

-Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο , W.C., διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.

– Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.

Η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου σε καθένα από αυτούς» τον Νοέμβριο του 2005.

Όσο για τα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνουν:

-Προσημείωση υποθήκης από 22/11/2005 για 1.320.000 ευρώ υπέρ της Novabank.

-Προσημείωση υποθήκης από 21/12/2009 για 336.000 ευρώ υπέρ της Millennium Bank.

-Προσημείωση υποθήκης από 6/12/2013 για 96.850 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

-Αναγκαστική κατάσχεση από 13/04/2018 για 450.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην πορεία λόγω συγχωνεύσεων ορισμένων από τις παραπάνω τράπεζες υπήρξαν αλλαγές των ασφαλισμένων δανειστών καθώς και μερική τροπή προσημειώσεων σε υποθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στις 6 Ιουλίου 2021 η υποθήκη των 1.320.000 ευρώ πέρασε στη «VEGA I NPL Finance DAC» και στις 25 Αυγούστου 2021 υπήρξε μερική τροπή της σε υποθήκη για ποσό 1.155.607,26 ευρώ.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/petros-filippidis-neo-sfiri-me-afximeni-timi-gia-ti-mezoneta-sto-psichiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .