Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 78 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 78 ετών από τη Σφαγή του Διστόμου παραβρέθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Το Δίστομο είναι μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και σημείο μηδέν για την ανθρώπινη θηριωδία. Μπορεί να πέρασαν 78 χρόνια, αλλά οι ψυχές που χάθηκαν, θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για τον πόνο, τον σπαραγμό, αλλά και το μεγαλείο της

ψυχής, την Αντίσταση, το πάθος για Λευτεριά», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και θύμισε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, που έγραψε «Εδώ πονά η σιωπή», στο «Επίγραμμα για το Δίστομο».

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι στο Δίστομο εκκρεμεί η δικαίωση, για επανόρθωση και αποκατάσταση για τα εγκλήματα που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς.

Διαβάστε επίσης Ανδρουλάκης για Τουρκία: Να σταματήσουν οι εταίροι μας να υπνοβατούν

«Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένωσε τους Έλληνες έχει βάλει τη σφραγίδα του στην διεκδίκηση των επανορθώσεων. Γιατί η απόδοση δικαιοσύνης για το Δίστομο, είναι ταυτισμένη με την ιστορία μας, αλλά και με τον αγώνα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία» ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κίνηματος Αλλαγής.

 in.gr