Παρασκευή, Ιουνίου 10

Συνωστισμός από ενεργειακούς κολοσσούς για ένα μερίδιο στο νέο ενεργειακό έργο LNG του Κατάρ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Exxon Mobil Corp. και η TotalEnergies διεκδικούν μερίδια σε ένα ενεργειακό έργο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Κατάρ QatarEnergy θα ανακοινώσει στις αποφάσεις της μέσα στο Σαββατοκύριακο, 11/12 Ιουνίου. Α
ρκετές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Shell Plc, διεκδικούν επίσης μερίδια.

Το έργο του Κατάρ, ένα από τα μεγαλύτερα της βιομηχανίας φυσικού αερίου, συμπίπτει με την προσπάθεια της Ευρώπη να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές προμήθειες στον απόηχο της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο Josep Borrell, ο επικεφαλής διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habeck και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Κατάρ τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη δέσμευση του εμιράτου στην αύξηση της παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Οι επενδύσεις των δυτικών εταιρειών θα βοηθήσουν το Κατάρ να χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της ετήσιας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου σε σχεδόν 130 εκατομμύρια τόνους έως το 2027.
Ο Saad Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy, είχε δηλώσει πέρσι ότι είχε συνομιλίες για πώληση μετοχικών μεριδίων στο έργο με τη Chevron Corp. την ConocoPhillips, την Exxon, την Total και τη Shell.

Η ιταλική Eni SpA δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί να λάβει μέρος.
Η Exxon, η Total, η Shell και η Conoco είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν μερίδια στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής του Κατάρ.
Το Κατάρ αποτελεί τον ένα από τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG στον κόσμο, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .